Bu Yolda, Freni Boşa Alınan Araçlar Yokuş Yukarı Gidiyor

Kırklareli'nin Pınarhisar ilçesindeki karayolunun bir kilometrelik bölümünde, el freni boşa alınan araçların yokuş yukarı hareket etmesi görenleri şaşırtıyor.

Balıkhane mevkisindeki yolu merak eden birçok yerli ve yabancı turist, araçlarıyla denemeler yapıyor.
Sürücüler, kontağını kapattıkları ve el frenini boşa aldıkları araçlarından iniyor ve araçlarının yokuş yukarı hareket etmesini izliyor. Araçlarının yanında koşan sürücüler, zaman zaman araçlarına yeniden binmekte güçlük çekiyor.
Turistlerin ilgisini çeken yol, bölgenin tanıtımına da katkı sağlıyor.
Yenice Köyü Muhtarı Hasan Başkan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yolu merak eden turistlerin köylerine geldiğini söyledi.

Boşta bırakılan araçların yokuş yukarı hareket ederek hızının yaklaşık 40 kilometreye kadar ulaştığını belirten Başkan, herkes gibi bu duruma şaşırdıklarını ifade etti.

Bilim adamlarının 8 yıl önce yolda incelemeler yaptıklarını dile getiren Başkan, ''Yolun altındaki toprakta mıknatıs özelliği bulunan demir parçaları tespit ettiler. Bu yüzden araçların bayır yukarıya çıktığını söylediler. Yolu merak eden yerli ve yabancı turistleri köyümüze bekliyoruz" diye konuştu.

Otomobili ile yolda deneme yapan Muhammet Toköz ise boşta bıraktığı otomobilinin kendiliğinden hareket etmesine çok şaşırdığını söyledi.

Toköz, ilk kez böyle bir durumla karşılaştığını kaydetti.

Kaynak: AA