Yaralı Kartal Tedavinin Ardından Doğaya Salındı

Yozgat’ta yaralı olarak bulunan kartal, tedavisinin ardından doğaya salındı.

Yaralı Kartal Tedavinin Ardından Doğaya Salındı

Yozgat’ın Sarıkaya ilçesinde yaralı olarak vatandaşlar tarafından bulunan Kartal, tedavisi için Yozgat Belediyesi geçici hayvan barınağına getirildi.

Veteriner Hekim Mehmet Emin Özcan tarafından ayağındaki kas zedelenmesi sakatlığı tespit edilen ve gerekli tedavisi yapılarak rehabilitasyonu tamamlanan kartal, Yozgat Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü ekipleri tarafından doğaya salındı.

Kafeste bulunan kartal, yetkililerin dalgınlığından istifade ederek kafesten kaçmayı başardı. Veteriner hekim tarafından tekrar yakalanan kartal daha sonra kendi yaşam yeri olan doğaya bırakıldı. Yozgat Belediyesi geçici hayvan barınağı Veteriner Hekimi Mehmet Emin Özcan, ayağında kas zedelenmesi problemi tespit ettikleri kartalın gerekli tedavilerinin tamamladıktan sonra doğaya saldıklarını belirterek, “Bize gelen kartalda ayağında bir problem vardı. Kırık olmadığını sadece kas zedelenmesi olduğunu tespit ettik. Hayvanı birkaç gün bacağını sargıya aldık. Gerekli tedavileri tamamladıktan sonra onu tekrar doğaya salınmasını sağladık” dedi.

Yozgat Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdür Vekili Hasan Tezer, Sarıkaya ilçesinde vatandaşlar tarafından bulunan yavru kartalın tedavisinin tamamlanması ile doğaya saldıklarını belirterek, “Doğada yaralı olarak bulunan hayvanları duyarlı vatandaşların aracılığı kurumumuza getirilmektedir. Sarıkaya ilçesinde vatandaşlarımız tarafından yaralı olarak bulunan kartal yavrusu müdürlüğümüze getirildi.

Daha sonra gerekli tedavileri yapıldı. Kartalın kendini doğada yaşayabilecek seviyeye getirdikten sonra bugün doğaya saldık” diye konuştu.

Kaynak: İHA