Mardin Yolcularından Başkan Tiryaki’ye Teşekkür

Altındağ Belediyesi’nin düzenlediği geziler sayesinde Türkiye’nin dört bir tarafını gezme imkanı bulan Altındağlı kadınlar, Mardin gezisi sonrası Başkan Tiryaki’ye teşekkür etmek için bir araya geldi.

Mardin Yolcularından Başkan Tiryaki’ye Teşekkür
Tüm gezilerin kültürel amaçlı olduğunu vurgulayan Başkan Tiryaki “Kadınların gelişimi bizim için önemli. Bilinçli bir hale gelen anne, bu ülkeyi kalkındıracak evlatlar yetiştirir.” dedi.


Yunus Emre Kültür Merkezi’nde Karakum, Doğantepe, Altınpark, Karacaören, 29 Ekim, Güneşevler, Karapürçek 2, Zübeyde Hanım, Plevne ve Alemdağ Kadın Eğitim Kültür Merkezlerinden gelen 350 kadın buluştu.Altındağlı kadınlar, Başkan Tiryaki’yi çiçek yağmuruna tuttu.

“ALTINDAĞ’DA 23 BİN KİŞİYİ KÜLTÜR GEZİLERİYLE BULUŞTURDUK”
Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki yaptığı konuşmada kültür gezilerinin önemine değindi. Bu gezilerle Altındağlı kadınların daha bilinçli bir hale geldiğini belirten Tiryaki, tarihi yerleri gezerek insan ufkunun aydınlanacağını söyledi.

Kültürel mirası korumak için hiçbir fedakârlıktan kaçınmayacaklarını ifade eden Tiryaki, “Toplumumuzun değerlerine sahip çıkmak temel görevimizdir.” dedi.

Başkan Tiryaki, Altındağ’da 23 bin kişiyi kültür gezileriyle buluşturduklarının da altını çizdi.

Eğitimsizliğin büyük facialara yol açacağı üzerinde duran Tiryaki, eğitimin sadece okulla sınırlı kalmaması gerektiğini vurguladı. Başkan Tiryaki, sosyal ve kültürel alanların bulunmadığı yerlerde kötü alışkanlıklar kazanılabileceğine dikkati çekti.

Başkan Tiryaki sözlerine şöyle son verdi: “Altındağ Belediyesi olarak gençlerin daha iyi bir çevrede yetişmesi ve daha iyi eğitim görmesi için sonuna kadar mücadele edeceğiz. Bir toplumda kültür merkezleri yoksa,spor tesisleri yer almıyorsa, çocukların oyun oynayabileceği alanlar bulunmuyorsa yanlış giden bir şeyler vardır. Altındağ Belediyesi bu durumun önüne geçmek için önemli adımlar atmıştır.”
Kaynak: İHA