İlkokul Öğrencileri Yol Kapatıp Eylem Yaptı

Üsküdar’da geçici olarak kültür merkezi binasına taşınan ilkokul öğrencileri, okullarının taşınmasını protesto etmek için yol kapatıp, eylem yaptı.

Sokağı kullanmak isteyen araç sürücüleri ise duruma tepki gösterdi.

Üsküdar’da bulunan Ali Fuat Başgil İlkokulu, geçici olarak Üsküdar Münevver Ayaşlı Kültür Merkezi’ne taşındı. İlkokul binası ise başka bir ortaokula tahsis edildi. Kültür merkezine ait binaya gelişlerde ve sınıfların dar olması nedeniyle yaşanan sıkıntıya veliler ve öğrenciler tepki gösterdi. Sabah saatlerinde okul olarak kullanılan kültür merkezinin önünde toplanan veli ve öğrenciler, sokağı trafiğe kapattı. Ellerinde A4 kağıdına yazdıkları mesajları ile eylem yapan minikler, “Okul hakkımız, söke söke alırız” şeklinde sloganlar attı. Sokakta eylemini sürdüren öğrenci ve velilere, okulun bahçesindeki çocuklar da destek verdi. Bazı çocukların ise eylemi cep telefonları ile görüntüledikleri görüldü.

Eylem nedeniyle olay yerine gelen polis ise güvenlik önlemi aldı. Bu sırada bir minibüs sürücüsü kalabalığın arasından geçmeye çalışınca gerginlik yaşandı. Minibüs sürücüsü ikna edilerek, geldiği istikamete gönderildi.

Çocuklar, sınıflarının dar olduğunu söyleyerek okullarının geri verilmesini istedi. Veliler ise önceki okullarının ortaokula verildiğini belirterek, duruma tepki gösterdi. Yetkililere sesini duyurmaya çalışan öğrenci ve velilerin eylemi uzun bir süre devam etti.
Kaynak: İHA