Üzümlü’de Kız Kur’an Kursu Açılışı Yapıldı

Erzincan’ın Üzümlü İlçesinde hayırsever iş adamı Dursun Beşiktaş tarafından yaptırılan kız Kur’an kursu törenle açıldı.

Üzümlü’de Kız Kur’an Kursu Açılışı Yapıldı
Üzümlü ilçesinde hayırsever iş adamı Dursun Beşiktaş tarafından yaptırılan Beşiktaşlar Kız Kur’an Kursu tören ile hizmete açıldı. Düzenlenen törene Erzincan Valisi Abdurrahman Akdemir, AK Parti Erzincan Milletvekili Sebahattin Karakelle, Erzincan Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy, İl Müftüsü Galip Akın, İlçe Kaymakamı Emre Nebioğlu, Üzümlü Belediye Başkanı Ahmet Sazlı, AK Parti İl Başkanı Burhan Çakır, daire müdürleri ve vatandaşlar katıldı.

Törenin açılış konuşmasını yapan Üzümlü İlçe Müftüsü Adem Karadeniz, “Üzümlü’de 46 tane hanım kardeşimizin Kur’an öğrenme talebi ile kurs yaptırma isteğini Dursun amcamıza 13 Ağustos 2013 yılında ilettiğimiz de bizi kırmayarak hemen bu kursun yapımına başlandı ve 26 Eylül’de kursun yapımı bitti. Kursumuzda bayanlara Kur’an’ı Kerim ve dini bilgiler öğretilmekte. Bu kursumuzun açılışında emeği bulunan ve özellikle değerli hayırsever iş adamı Dursun Beşiktaş amcamıza teşekkürlerimi sunuyorum.” dedi.

Açılış konuşmasının ardından İl Müftüsü Galip Akın, AK Parti Erzincan Milletvekili Sebahattin Karakelle ve Erzincan Valisi Abdurrahman Akdemir’de birer teşekkür konuşması yaptılar.Konuşmaların ardından Vali Akdemir tarafından hayırsever iş adamı Beşiktaş’a plaket verdi. Açılış kurdelasının kesilmesinin ardından protokol tarafından kurs gezilerek eğitim gören öğrencilere iyi dersler dileklerinde bulunuldu.
Kaynak: İHA