Ordulular Feshane’de Buluşuyor

Feshane Fuar ve Kongre Merkezi’nin ev sahipliğinde 4. kez gerçekleştirilecek 'Ordu Günleri' Türkiye’nin dört bir tarafındaki Orduluları bir araya getiriyor.

Ordulular Feshane’de Buluşuyor

Ordu Dernekler Federasyonu öncülüğünde “Ordu Burada İstanbul'da” sloganıyla 22- 25 Mayıs 2014 tarihleri arasında gerçekleşecek 4. Ordu Günleri, Ordu’yu İstanbul’a taşımaya hazırlanıyor. 22 Mayıs Perşembe günü saat 11:30’deki törenle kapılarını açacak olan 4. Ordu Günleri, 25 Mayıs Pazar akşamına kadar devam edecek.
Kültürüyle, turizmiyle, ekonomisiyle Ordu ve ilçelerini hem Ordululara hem de Türkiye'ye tanıtacak olan etkinlik, siyasetçileri, bürokratları, sanatçıları, akademisyenleri, sporcuları, iş adamları ve sivil toplum kuruluşlarını bir araya getirecek. İstanbullular, Ordunun yöresel lezzetlerinden, meşhur Ordu tostu, Yalıköy köftesi, Akkuş şeker fasulyesi, lahana çorbası ve sarması, Perşembe cevizli helvası ve çeşit çeşit turşularını tadına bakma fırsatını yakalayacak.

4. Ordu Günleri kapsamındaki kutlamalar, geçtiğimiz günlerde tüm Türkiye’yi yasa boğan Soma faciasında 301 işçinin hayatını kaybetmesi üzerine iptal edildi. Bunun yerine Ordu Dernekler Federasyonu tarafından alternatif anma etkinlikleri ve gösteriler düzenlenecek.
Kaynak: İHA