Ölümün Kıyısında Umuda Yolculuk

Fas’tan İspanya’ya giden bir feribotun motor kısmına saklanan 2 Faslı, hayatını riske atarak Avrupa’da daha iyi hayat standartlarında yaşamak umuduyla ülkeye kaçak giriş yapmaya çalıştı.

Ölümün Kıyısında Umuda Yolculuk

Yaşları 29 ve 31 olan iki Faslı, Avrupa’da daha iyi bir hayata başlamak için İspanya’ya giden bir feribotun açıkta bulunan motoruna saklanarak, ülkeye kaçak giriş yapmaya çalışırken yakalandılar. Kaçak yolcular feribot motorunun birkaç santimetre yakınına saklanarak hayatlarını riske attılar. İspanya'nın en güneyinde bulunan Tarifa kentine varmak için açık denizde 32 kilometrelik yol kat eden kaçaklar polis tarafından fark edilerek sınır dışı edilmek üzere tutuklandılar.

İspanya Polisi’nin yaptığı açıklamada bu şekilde ülkeye giriş yapmaya çalışan kaçak sayısının arttığı ifade edildi. Olaydan bir hafta öncede dalış giysisi giyen bir kaçak aynı şekilde feribotun motor kısmına saklanarak ülkeye kadar gelmişti. Feribot limana yaklaşırken sahil güvenlik tarafından fark edilen kaçak yolcu tutuklanmıştı.

Kaçak yolcuların hayatlarını büyük tehlikeye attığını belirten polis sözcüsü Martial Portillo Alfaro, “Feribotun motoruna saklanmak aşırı tehlikeli bir durum. Kaçaklar eğer kontrolünü kaybederse bu kesin ölüm anlamına gelir” şeklinde konuştu.

Alfaro, bu şekilde çok fazla kişinin ülkeye giriş yapmaya çalıştığını belirterek son olayla birlikte bu sene 31 kişinin feribotlara saklanarak kaçak ülkeye girmeye çalıştığını kaydetti.

Kaynak: İHA