Kuşadası’nda 1 Mayıs Etkinlikleri Gece Devam Etti

1 Mayıs Emek ve Dayanışma günü etkinlikleri Kuşadası’nda gün boyu sürdü.

Kuşadası’nda 1 Mayıs Etkinlikleri Gece Devam Etti

Sabah Kuşadası Belediyesi’nin töreniyle başlayan 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü etkinlikleri akşam İsmail Cem Dostluk ve Barış Meydanı’nda devam etti. Kuşadası Belediyesi tarafından 1 Mayıs Platformu’nun çağrısıyla düzenlenen ve gece geç saatlere kadar süren etkinliğe Eğitim-Sen, KESK, Cumhuriyet Halk Partisi, Emek Partisi, Halkların Demokratik Partisi, Barış ve Demokrasi Partisi, Türkiye Komünist Partisi ve Özgürlük ve Dayanışma Partisi Kuşadası örgütleri ile Kuşadası Belediyesi’nin CHP’li belediye meclis üyeleri katıldı.


Sloganlar atılan ve şiirler okunan etkinlikte ‘Özgür Arkadaşlar’ adlı müzik grubu konser verdi. Etkinlikte Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu adına konuşan Eğitim Sen Kuşadası Baş Temsilcisi Erdal Kılıç, barış ve özgürlük mesajları verdi, devrim şehitlerini andı. Kılıç, “Gün, emperyalizmin ve onun yerli işbirlikçilerinin kar hırsı için ülkemizi ve tüm bir Ortadoğu’yu kana, gözyaşına sefalete mahkum etmeye çalışanlara karşı birlik olma günüdür. Gün, sırtımızdaki kamburlardan kurtulma ve başımız dik karanlıkların üstüne yürüme günüdür. Yaşamlarımızı zindana çevirmeye çalışanların düzenleri, bizler örgütsüz olduğumuz oranda yıkılmazdır. Halkın örgütlü gücü karşısında ise aşılmaz görünen bütün engeller aşılır, yıkılmaz denilen bütün kaleler kumdan kaleler misali bir bir dağılır. 1 Mayıs, bugüne dek sermayenin sömürücülüğüne karşı emeğin, Savaş çığırtkanlığına karşı barışın, baskılara karşı özgürlüğün, düşmanlığa karşı kardeşliğin, kar hırsına karşı sosyal adaletin, yobazlığa karşı aydınlığın, teksesliliğe karşı kültürel çeşitliliğin sesi olmuştur. Bundan sonra da böyle olmaya devam edecektir“ dedi.

Sahibi olduğu şirketin bayiliğini yaptığı bir firmanın tanıtım toplantısı için yurt dışına gittiği iddia edilen ve bu nedenle 1 Mayıs Emek ve Dayanışma günü etkinliklerine katılmayan Kuşadası’nın CHP’li Belediye Başkanı Özer Kayalı yazılı bir mesaj gönderdi ve bu mesaj etkinlikte okundu. Sunucu tarafından yurt dışında olduğu belirtilen Kuşadası Belediye Başkanı Özer Kayalı, 1 Mayıs ile ilgili gelişmeleri sosyal medyadan takip ettiğini kaydederek, “Bugün aranızda olamadığım için çok üzgünüm. Sosyal medyadan takip edebildiğim kadarıyla maalesef ülkemizde hiç istemediğimiz olaylar yaşandı. 1 Mayıs işçilerinin birlik, mücadele ve dayanışma gününü zehir edenleri kınıyorum. Ama her zaman umut diyorum. 1 Mayıs’ları gerçekten bayram havasında geçireceğimiz günlerin geleceğine inancım tamdır. Yaşasın 1 Mayıs, yaşasın işçiler. Hepinizi yürekten kutluyorum” ifadelerini kullandı.
Kaynak: İHA