Kadın Doktora Hakaret Eden Kişiye Para Cezası

Afyonkarahisar'ın Kızılören ilçesinde 2012 yılında gittiği sağlık kuruluşunda doktora hakaret ettiği öne sürülen kişiye verilen 7 bin 600 liralık ceza yüksek mahkeme tarafından onandı.

Alınan bilgiye göre, Salih Toprak (46), 1999 yılında geçirdiği trafik kazasında bacaklarında his kaybı ve omurgasında kırık oluştu. Toprak, 2012 yılının haziran ayında Kızılören'deki Aile Sağlığı Merkezi'ne giderek doktordan bacağındaki ağrılara yönelik ilaç yazmasını talep etti.
İkameti Kızılören'de olmadığı için tedavisinin yapılmadığını ve istediği ilaçların da yazılmadığını öne süren Toprak, kadın doktora hakaret etti.
Doktorun şikayetçi olmasının ardından Sandıklı ilçesindeki mahkemede görülen davada suçlu bulunan Toprak'a, verilen 380 gün hapis cezası para cezasına çevrilerek 7 bin 600 lira ödemesi kararlaştırıldı.
Kararı Yargıtay'a taşıyan Toprak, buradan gelecek sonucu beklediği sırada sol bacağı dizinden kesildi. Daha sonra cezası yüksek mahkeme tarafından onanan Toprak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, cezayı ödeyecek durumunun olmadığını belirterek, bu konuda yetkililerden yardım istedi.
Toprak, 2 çocuğunun lisede, bir çocuğunun da ortaokulda okuduğunu, ifade ederek, şunları kaydetti:
"Durumu kadın doktora da anlattım, o da üzüldü. Cezayı ödeyecek durumun yok. Malulen emeklilik maaşı alıyorum ve banka kredim var. Elime 380 lira kalıyor. Çocuklarımın ihtiyaçlarının bir kısmını İstanbul'daki ağabeylerim gönderiyor. Bu şekilde ayaktayız ve yaşamaya çalışıyoruz. Bu cezayla ilgili devlet büyüklerimizden, Bakanımız Veysel Eroğlu'ndan yardım istiyorum. Benim cezaevine girip, bir gün, iki gün yatmam ailemin yıkılması demek. Çoluğumun çocuğumun yıkılması demek. Onlar benim her şeyim."
Kaynak: AA