Deniz Feneri'nden Suriyeliler İçin Kermes

Deniz Feneri Derneği Ankara Şubesi, 4 yıldır devam eden iç savaş sebebiyle yurtlarından ayrı kalan Suriyeliler yararına Ankara Altınpark Fuar Alanı’nda kermes düzenledi.

Deniz Feneri'nden Suriyeliler İçin Kermes

"İyilik Kermesi" adıyla kurulan kermesin açılışına Deniz Feneri Derneği Ankara Şubesi Başkanı Mevlüt Koca, yönetim kurulu üyeleri, Ankara Büyükşehir Belediyesi ANFA Altınpark İşletmeleri Genel Müdürü Ramazan Arslan, Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Yılmaz, Keçiören İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Kılıçgil, Ankara İlçe Altındağ Milli Eğitim Müdürü İlhan Eranıl, gönüllü kuruluşlar, bağışçılar ve gönüllüler katıldı.

Açılış konuşmasını yapan Deniz Feneri Derneği Ankara Şube Koordinatörü Hamit Kunt, "Deniz Feneri Derneği, 4 yıldır devam eden Suriye iç savaşı karşısında ülkesini terk etmeyen ya da terk etmek zorunda kalan çaresiz halka kol kanat gerdi. Ülkemizde AFAD’ın açıklamasına göre 900 bin Suriyeli sığınmacı olduğu biliniyor. Deniz Feneri Derneği savaşın ilk günlerinden itibaren ülkemizin hemen her bölgesine dağılmış olan Suriyelilere gıda, kira, ev eşyası, giysi, sağlık, ısınma ve eğitim başlıkları altında destekler verdi. Suriye sınır hattımızdaki il ve ilçelerde açılmış olan yaralı evleri, toplama merkezleri ve çadır kentlerde yaşayanlara da aynı destek sağlandı. Derneğimiz, bugüne kadar Türkiye sınırları içerisinde çeşitli koşullarda yaşayan Suriyeli 15 bin 106 aileye ve Suriye içerisindeki mağdurlara toplamda 32 milyon TL tutarında yardım yaptı" dedi

Derneğin Ankara şubesinin ise Ankara’ya yerleşen 800 ailenin tüm ihtiyaçlarını tespit ederek özellikle tüm ev eşyası, gıda ve giyim ihtiyaçlarını karşıladığını kaydeden Kunt, "Suriyeli muhacir aileler ve Suriye içerisindeki mağdurlara yardımlarımız devam etmektedir. Bugün açılışını yaptığımız kermesimizin tüm geliri ile savaşın yoksul ve kimsesiz bıraktığı Suriyeli aileler için kullanılacak. Şube ve temsilciklerimizin bulunduğu illerden sürekli olarak yükü insanlık olan, iyilik olan yardım TIR’ları bu savaş bitene kadar Suriye yollarında olacaktır” diye konuştu.

Konuşmaların ardından kermesin açılışı gerçekleştirildi.

Kermeste, gıda, giyim, mobilya, çeyiz, hediyelik eşya gibi bağışçıların Suriyeli mazlumlar yararına bağışladıkları her türlü ihtiyaç malzemesi satışa sunuluyor. Kermesin 2-11 Mayıs tarihleri arasında açık kalacağı belirtildi.
Kaynak: İHA