Bakan Çelik, Giresun Günleri’nin Açılışına Katıldı

8. Giresun Günleri’nin açılış törenine katılan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Giresun Federasyonu örgütlenmesini çok önemli bulduğunu ve herkesin ömründe en az bir kere Giresun’a gitmesi gerektiğini söyledi.

Bakan Çelik, Giresun Günleri’nin Açılışına Katıldı

Giresun Federasyonu öncülüğünde ve Giresun Valiliği himayesinde 1-4 Mayıs tarihleri arasında Feshane Fuar, Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen 8. Giresun Günleri’nin açılışı görkemli bir törenle gerçekleşti. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın kutlama telgrafı gönderdiği törene Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, AK Parti İstanbul Milletvekili Haldun Ekici, Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın, Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağrıcı, AK Parti Giresun Milletvekili Adem Tatlı, AK Parti Giresun Milletvekili Mehmet Geldi, İstanbul Milletvekili Mehmet Domaç, AK Parti İstanbul Milletvekili Ahmet Baha Öğütken, AK Parti İstanbul Milletvekili Ünal Kaçır, TBMM Genel Sekreter Yardımcısı Yasin Yıldız, Giresun Valisi Hasan Karahan, Başbakan Başdanışmanı Hüseyin Besli ve Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta katıldı

“GÖNÜL MUHABBET İSTER, FESHANE BAHANE”
Törenin açılış konuşmasını yapan Giresun Federasyonu Başkanı Hasan Turan, “Giresun Günleri, hemşehri günlerinin miladını teşkil ediyor. Bizim peşimizden pek çok il Anadolu’nun zenginliğini İstanbul’a taşıdı. İstanbul’daki Giresunlular 1 milyona yakın nüfuslarıyla İstanbul’un demografik yapısında ilk üçe giriyor. Hem nüfus hem de örgütlülüğüyle İstanbul’un en çok sinerjiyi biz oluşturuyoruz. Allah bizi soyumuzla ve aidiyetimizle yaratıyor. Biz de Giresun’dan İstanbul’a gelmiş kitle olarak birbirimizle ilişkimizi kopartmadan yaşamaya devam ediyoruz. Anadolu kültürü ile birlikte zengindir. Kültüründen kopartırsanız toprak parçasından başka bir şeyi ifade etmez. Dolayısıyla küresel trendlerin yerel kültürü asimile etmeye çalıştığı bu dönemde zengin kültürümüzü diri tutarak bu saldırılara karşı yerel direniş hattı oluşturuyoruz. Giresunlular burada bir araya gelip özlem gideriyor. ‘Gönül ne fes ister, ne Feshane, gönül muhabbet ister Feshane bahane.’ Bu vesile ile muhabbet halkası oluşturuluyor. Dün İslam âleminin mübarek Regaip Kandili’ni ve çalışan kardeşlerimizin 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Bayramı’nı barış içinde kutladık” şeklinde konuştu

Törene katılan belediye başkanları adına konuşma yapan Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın, “Giresun Günleri 7 senedir Eyüp’teki Feshane’de gerçekleşiyor ama ilk kez bu yıl Giresunlu bir belediye başkanının olduğu Eyüp’te gerçekleşiyor. Bunun mutluluğunu yaşıyorum” ifadelerini kullandı.

"GİRESUN TEZ ZAMANDA GİDESUN"
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Çanakçı ilçesinden gelen ve yörede kullanılan kuş dili ile anons edildi. Giresun Federasyonu örgütlenmesini çok önemli bulduğunu belirten Bakan Çelik, “İstanbul dünyanın çok önemli bir metropol şehri. Burada kendi kültürü ve değer yargılarını yaşamak ve yaşatmak hepimizin görevi olmalı. O nedenle Giresun Federasyonu örgütlenmesi çok önemlidir. Bu teşkilatı kuran tüm arkadaşları tebrik ederim. Karadeniz’in incisi Giresun, yeşil ve mavinin kucaklaştığı ve fındığın markalaştığı bir kültür şehridir. Herkesin ömründe en az bir kez Giresun’a gitmesi gerekiyor. ‘Giresun tez zamanda gidesun’ diye bir söz vardır. Biz de yazı fırsat bilerek Giresun’dan Artvin’e gidene kadar Karadeniz ziyaretimizi gerçekleştireceğiz” şeklinde konuştu.

Karadeniz coğrafyasını çok sevdiğini ve Giresun’a uğramadan doğduğu yer olan Artvin’e gitmediğini belirten Çelik, “Bizim birbirimizden ayrılma şansımız yok. Çünkü ben Giresun’a uğramadan Artvin’e geçemiyorum. Giresun’u İstanbul’a taşıyan Hasan Turan, belediye başkanı ve tüm sivil toplum kuruluşlarını tebrik ederim. Herkes memlekete gider ama memleketi buraya getirmek daha önemli. Bu akşam Giresun buraya geldi. Giresun’u çok seviyoruz ama ben Giresunluyu daha çok seviyorum. Vatan zora düştüğü zaman Giresun’dan Topal Osman Ağa gibi yiğitler gönüllü alayları ile ayak basmadık yer bırakmadı. Bugün ay yıldızlı bayrak dalgalanıyorsa o gönüllü birliklerin çok büyük katkısı var” dedi.

“GİRESUNSPOR ŞAMPİYON OLACAK”
Giresunpor’un hafta sonu oynanacak maçın ardından şampiyon olacağına inandığını belirten Giresun Valisi Hasan Karahan, “Giresun da, Türkiye de kabuğunu kırdı ve kırmaya devam ediyor. Giresun’da güzel şeyler oluyor. Giresusporumuz da inşallah hafta sonu Hatayspor’u yenerek şampiyon olacak” ifadelerini kullandı.

Açılış töreninin ardından Bakan Çelik, stantları gezerek Giresun’a ait özel ürünleri inceledi ve vatandaşların sorularını yanıtladı.
Kaynak: İHA