9'uncu Uluslararası Dadaş Film Festivali

Erzurum'da bu yıl 9'uncusu düzenlenen "Uluslararası Dadaş Film Festivali", kortej yürüyüşüyle başladı.

Festival etkinlikleri kapsamında ilk olarak Yakutiye Medresesi önünde, "Hababam Sınıfı", "Eyyvah Eyvah 3" filmleri ile "Seksenler" dizisinin bazı oyuncuları ve bir grup sinema sanatçısının izlediği gösterilere yer verildi.


Cansız mankenler ve tahta bacaklar ile bazı müzik grupları, katılımcıları eğlendirmeye çalıştı. Vatandaşlar özellikle sinema sanatçıları Halit Akçatepe, Salih Kalyon ve Engin Çağlar'a ilgi gösterdi.
Festival Komite Başkanı Nil Gürpınar, gazetecilere yaptığı açıklamada, bu yıl biraz gülüp güldürmek için temayı "komedi" olarak seçtiklerini bildirdi.
Özellikle eski Türk sinemasından klasik filmlere ağırlık verdiklerini vurgulayan Gürpınar, "Seksenler dizisi, Hababam Sınıfı, Eyyvah Eyvah 3 filmlerinin oyuncuları aramızda. Yarışan filmlerimiz var. Pazar günü, birinci olan filmleri açıklayacağız. Çocuklarla ilgili de etkinliklerimiz var" dedi.

Akçatepe de festivalin başarılı geçmesini temenni ederek, bu organizasyonun uzun yıllar sürdürülmesini diledi.
"Hababam Sınıfı"nın söyleyecek sözleri bulunduğunu dile getiren Akçatepe, "40 yıldır oynuyor. Bu güzelliği bulamazsınız. O kadar kolay iş değil. Son yıllarda komedi filmi yapılmıyor. Yapılan işler sululuk. Sululuk ile komediyi ayıran bir insanım. O yüzden de komedi olarak kabul etmiyorum onları ama yapsınlar, para kazanıyorlar" diye konuştu.

Kortej yürüyüşünün Havuzbaşı'nda sona ermesinin ardından sanatçılar, Atatürk Anıtı'na çelenk bıraktı.
Kaynak: AA