Kazdağları’na Ziyaretçi Akını

Kazdağları’nın Kuzey yamaçları baharla birlikte ziyaretçi akına uğradı.

Özellikle ‘Genç Şelale’nin bulunduğu bölgeye gelen ziyaretçiler, gördükleri doğal güzelliklerin görülmeye değer olduğu dile getiriyorlar.
Hafta sonu Bayramiç Çırpılar köyü Uzunoluk mevkiine gelen 30 kişilik gurup bu bölgenin yakınında bulunan ‘Genç Şelale’yi gezdi. Doğal güzellik karşısında hayranlıklarını gizleyemeyen doğaseverler şelalenin gizemli ve soğuk suyunda kısa sürelide olsa yüzdü. Ayak İzi Doğa Sporları ve Yürüyüş gurubunun gerçekleştirdiği etkinliğe katılanlar gördükleri muhteşem güzellikler karşısında büyük şaşkınlık yaşadı. Gurup başkanı Mehmet Tekin “Belirli aralıklarda doğa yürüyüşleri düzenlenmesine öncülük ediyorum. Bu hafta ise katılımcıların isteği doğrultusunda Genç Şelaleye geldik. Müthiş bir görsel şölen. Görülmeye değer eder yerlerden biri” dedi.

Etkinliğe katılan Otasan Genel Müdürü Adil Demir ise Genç Şelaleyi sosyal medya aracılığı ile gördüğünü ve hayran kaldığını bu güzelliği yakından görmek istediğini dile getiren Demir “Şelalenin yüksekliği genişliği ve güzelliği çok dikkatimi çekti. Olağan üstü bir doğal güzellik. Şelaleye ulaşmak zorda olsa görülmeye değer bir güzellik” diye konuştu.

Geziye katılan katılımcılardan Alev Çetin ise Kazdağları’na tutkun biri olduğunu çok sayıda etkinliğe katıldığını fakat Kazdağlarının büyülü yapısının her defasında kendini şaşırttığını dile getirdi.
Kaynak: İHA