Kuraklık Endişesiyle Yağmur Duasına Çıktılar

Çorum'un Osmancık ilçesinde kuraklıktan endişe eden vatandaşlar, yağmur duasına çıktı.

İlçeye bağlı Konaca Köyü'nde düzenlenen yağmur duası etkinliğine, Kaymakam Sezgin Üçüncü ile İlçe Müftüsü Süleyman Çoban, bölgedeki 13 köyden çok sayıda vatandaş katıldı.

Müftü Çoban, yaptığı açıklamada, yağmur dualarının manevi birlik ve beraberlik sağlanması açısından önemli olduğunu belirterek, "Yağmur duaları uzun zamandır görüşemediğimiz dostlarımızın, yakın akrabalarımızın buluşmasına da vesile oluyor. Dualarımızla isteklerimizi yüce Allah'a arz ediyoruz. Şüphesiz içimizde duası makbul olan, Allah'ın sevgili kulları vardır. Onların hürmetine Allah bize isteklerimizi bol bol lütfeder inşallah" diye konuştu.

Köy Muhtarı Mustafa Çalışkan da yağmur duasının uzun yıllardır geleneksel olarak düzenlendiğini ifade ederek, köydeki geleneğe göre yağmur duasında yüzlerce insanın aynı anda hem maddi fedakarlığının hem de manevi katkısının olduğunu söyledi.

Çalışkan, "Köyümüzdeki duaya ilçe merkezinden ve 13 komşu köyden yoğun bir katılım oldu. Dua öncesinde ikramlar için yaptığımız hazırlıklar da yine hayırseverlerin ortak katkısı ile sağlandı. Bu da köyümüzde yaşattığımız güzel bir gelenek. Komşularımızla ve misafirlerimizle aynı sofrayı paylaşmanın mutluluğunu yaşadık. Yüzlerce insanın birlik ve beraberliği ile oluşturduğumuz manevi iklimin hürmetine de el açarak Yüce Allah'tan rahmet diledik" ifadelerini kullandı.
Konuşmaların ardından yağmur duası yapıldı. Bu arada Manisa'nın Soma ilçesindeki maden faciasında hayatını kaybeden işçiler için de dua edildi.
Kaynak: AA