Emin Çölaşan'dan 'pes' dedirten yazı

Sözcü gazetesi yazarı Emin Çölaşan, hükümetin Soma faciasını bahane ederek 19 Mayıs kutlamalarını yasakladığını iddia ederek yine bir saçmalığa imza attı.

Emin Çölaşan'dan 'pes' dedirten yazı
Sözcü yazarı Emin Çölaşan, Soma'da meydana gelen ve 301 kişinin hayatını kaybettiği maden faciasıyla ilgili ulusalcı damarı kabartan bir yazı kaleme aldı.

Çölaşan, Soma bahanesi ile 19 Mayıs kutlamalarının iptal edildiğini öne sürdü. Çölaşan, 19 Mayıs'ın iptal edilmesini faciadan hemen sonra "ilk icraat" olarak duyurdu.

Oysa facianın daha ilk gününde Başbakanlık milli yas ilan ederek bütün resmi etkinlikler iptal edildi. Bu duyarlı adıma eğlence ve spor camiası da destek vermişti. Fakat Çölaşan gibi yazarların amacı belli olduğu için ülkenin bu ortak acısını da kullanarak siyasi rant ve karalamalarına devam ettiler.

İşte Çölaşan'ın tepki çeken o yazısı;

"Sevgili okuyucularım, Soma faciası olduktan sonra bu sorumsuz hükümetin aldığı ilk karar, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kutlamalarının iptal edilmesi oldu. Göstermelik ulusal yas (!) ilan edilmişti ama ülkenin dört bir yanındaki eğlence yerleri açıktı, maçlar oynanıyordu! Facia, bu sorumsuzlar için bir bahane oldu ve hiç utanmadan 19 Mayıs kutlamalarını anında yasakladılar. Tamamına yazıklar olsun, utansınlar. Eğer utanma duyguları kaldıysa."