Elazığ'da Su Kuyusunda 2 Kişi Ölü Bulundu

Elazığ'ın Maden ilçesinde su kuyusuna inen 3 kişiden 2'si ölü bulundu, biri ise hastaneye kaldırıldı. Bu kişilerin kuyuda çalıştırdıkları su motorundan etrafa yayılan karbonmonoksit gazından zehirlendiği tahmin ediliyor.

Maden ilçesine bağlı Gezin köyünde yaşayan Zülfü Kınık (74), yeğeni Oğuz Kınık (36) ve bacanağı Hüseyin Yeşilyaprak (69) ile tarla sulamak amacıyla, evinin bahçesindeki su kuyusuna indi.
Yaklaşık 20 metre derinliğindeki kuyuda benzinli su pompasının çalıştırılmasının ardından etrafa karbonmonoksit gazı yayıldı. İddiaya göre, gazdan etkilenen 3 kişiden Zülfü ve Oğuz Kınık, dengesini kaybederek suya düştü; Yeşilyaprak ise kuyuda çalıştıkları tahtaların üzerine yığıldı.
Bir süre sonra durumu fark eden aile bireyleri, jandarmaya haber verdi. Jandarma ekiplerince kuyudan baygın halde çıkarılan Yeşilyaprak, ambulansla Elazığ Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı.
Yaşamını yitiren Zülfü ve Oğuz Kınık'ın cesedi ise kuyudaki suyun kısmen boşaltılmasının ardından, Elazığ Emniyet Müdürlüğü Sualtı Grup Amirliğine bağlı dalgıçlarca çıkarıldı. Cesetler, otopsi yapılmak üzere hastane morguna kaldırıldı.
Çalışmalar sırasında kuyudaki gazdan 3 jandarma personeli ve 2 polis etkilendi. Bu 5 görevliye, ambulansta oksijen desteği verildi.

Kaynak: AA