Elazığ'da Kuyu Faciası Açıklaması

Elazığ'ın Maden ilçesine bağlı Gezin köyü yakınlarında bir kuyuda su pompasını çalıştırmak isteyen 3 kişiden 2'si karbonmonoksit ve metan gazından zehirlenerek hayatını kaybetti.

Elazığ'da Kuyu Faciası Açıklaması
1 kişi ise olay yerine gelen Gezin Karakol Komutanı Galip Çağlayaner ve askerler tarafından kurtarıldı. Gazdan zehirlenen 3 asker ile 2 polise ise sağlık ekipleri müdahale etti.
Edinilen bilgilere göre olay, Gezin köyü yakınlarında bulunan Hazar yol ayrımında bulunan bir evin yanındaki 20 metrelik su kuyusunda meydana geldi. Zülfü Kınık (74), yeğeni Oğuz Kınık (36) ve akrabaları Hüseyin Yeşilyaprak (69), tarla sulamada kullanılan su kuyusunda bulunan su pompasını çalıştırmak için aşağı indi. Su pompasını çalıştırırken çıkan karbonmonoksit gazından zehirlenen 3 kişiden Zülfü ve Oğuz Kınık suyun içerisine düştü. Bayılan Yeşilyaprak ise tahtaların üzerine düştü. Yakınlarının durumu fark etmesi üzerine jandarma ve sağlık ekiplerinden yardım istedi. Olay yerine gelen Gezin Karakol Komutanı Galip Çağlayaner ve askerler yaklaşık 20 metre aşağıdaki tahta üzerinde baygın bulunan Yeşilyaprak'ı aşağı inerek yukarı çıkarmayı başardı. AFAD ile Elazığ İl Emniyet Müdürlüğü Su Altı Grup Amirliği'ne bağlı dalgıçlar ise suyun içerisinde bulunan amca ve yeğeni kurtarmak için aşağı indi. Kurtarma ekipleri, amca ve yeğeninin cesedini bularak yukarı çıkardı. Bu sırada gazdan etkilenen 2 dalgıç polis ile 3 asker ambulanslara alınarak oksijen takviyesi yapıldı.

Yukarı çıkarılan amca ve yeğenin cesedi ise ambulansla otopsi yapılmak üzere Elazığ Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı.

Olayla ilgili bilgi veren köy sakinleri, "Su pompasını çalıştırmak için 3 kişi kuyuya inmiş çalıştırmışlar sonrada gazdan zehirlenip aşağı düşmüş. Birini kurtarmışlar ikisi ise suya düşünce ölmüş" dedi.

Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.
Kaynak: İHA