Yaşar'da Notalar Somalı Çocuklar İçin Çalacak

Ağrı’da bir ilköğretim okulunun yapımına katkıda bulunmak için 22 Mayıs’ta Yaşar Üniversitesi’nde konser verecek olan ünlü müzisyen Anjelika Akbar, elde edilecek gelirin bir bölümünü Soma’da yetim kalan çocuklara eğitim bursu olarak aktaracak.

Yaşar'da Notalar Somalı Çocuklar İçin Çalacak

Okul inşaatının tamamlanması için çıktıkları yolda rotalarını Soma’ya da çevirdiklerini belirten Akbar, “Yüreklerimizin acı ile dolduğu bugünlerde yarınlar için herkes elinden gelini yapmalıdır” dedi.

Soma’da yaşanan trajediye duyarsız kalmanın mümkün olmadığını Anjelika Akbar: “Acımızı çok derin, ateş düştüğü yeri değil hepimizi yaktı. Ancak biz konserimizi iptal etmiyoruz. Yüreklerimizin acı ile dolduğu bu günlerde yarınlar için bir şeyler yapmak arzundayız. Çünkü Soma’da hayatı kaybeden işçilerin çocukları için yaşam devam ediyor. Bu yüzden konserden sağlanacak gelirimizin bir kısmını Soma’daki evlatlarımıza burs olarak aktaracağız” dedi.

22 Mayıs’ta Yaşar Üniversitesi’nde yapılacak olan Anjelika Akbar Konseri, Boğaziçi Üniversitesi ve Robert Kolej Mezunu İşadamları ve Yöneticiler Derneğinin (BRM) Ağrı’nın köylerine yaptırdığı ilköğretim okullarına bir yenisini katmak amacıyla gerçekleştiriliyordu. Ağrı’ya bağlı Tezeren Köyü’ne yapılacak okulda anasınıfı ile 1’den 4. sınıfa kadar öğrenciler eğitim görecek. Civardaki 10 köyün çocuklarının yararlanacağı okulda dersliklerin yanı sıra spor salonu ve kültür merkezi de bulunacak.

Konserde Tolga Ünaldı konuk sanatçı olarak yer alacak.
Kaynak: İHA