Dü Rektörü Saraç, Seyirci Azlığı Nedeni İle Ağladı

Türkiye’nin ilk başörtülü rektörü olan Dicle Üniversitesi (DÜ) Rektörü Prof. Dr. Ayşegül Jale Saraç, üniversitede düzenlenen ebru sergisine çok az kişinin katıldığını görünce gözyaşlarına boğuldu.

Dü Rektörü Saraç, Seyirci Azlığı Nedeni İle Ağladı

DÜ’de bugün ‘Suyun Rüyası’ konferansı gerçekleştirildi.

Konferansa dünyaca ünlü ebru sanatçısı Hikmet Barutçugil de katıldı.

Konferansa başladıktan sonra gelen DÜ Rektörü Prof. Dr. Ayşegül Jale Saraç, seyircinin azlığını görünce şaşkınlığını gizleyemedi. Konuşmaların ardından Barutçugil’e plaket ve engellilere tekerlekli sandalye vermek için sahneye çıkan Rektör Saraç, Barutçugil’e mahcup oldukları için gözyaşlarına boğuldu. Sahnede gözyaşları içinde konuşan Rektör Saraç, "Sabah Eğil'deydik. Şimdi buraya geldik. Burada daha büyük kitleler istiyorum. O yüzden inşallah bir dahaki sefere. Şu an bizim salonlarımızın hepsi dolu. 4 ayrı salonda etkinlik var. Belki öğrenciler çok daha katılım olacaktı ama etkinliklerimiz sonbahar, ilkbaharda çok çakışıyor. Vize dönemi de var, bunlar belki katılımı azaltmış olabilir. Bizde belki yoğunluktan tanıtım yapamadık" dedi.

Salonda bulunan vatandaşların Soma'daki maden kazasını hatırlatması üzerine Soma'da yaşanan maden faciasının da salonun boş olmasında rol oynadığını belirten Rektör Saraç, "Soma yası da ayrı tabii ki. Buradan vefat eden tüm şehitlerimize başsağlığı diliyoruz. Ailelerine sabrı cemil Allah versin diyoruz. Tüm ülkemizin başı sağolsun diyoruz. İnşallah böyle acılar bir daha yaşamayalım istiyoruz" diye konuştu.

Konferansa katılan dünyaca ünlü ebru sanatçısı Barutçugil, az sayıda katılımcıya ebru sanatı ile ilgili bilgi verdi. Konferansın sonunda Rektör Saraç ve Barutçugil engelli iki vatandaşa tekerlekli sandalye verdi. Konuşmaların ardından Rektör Saraç ve Barutçugil ile katılımcılar ebru sergisini açtı.
Kaynak: İHA