Tübitak Bilim Fuarı ve Yıl Sonu Sergisi

Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi tarafından düzenlenen Tübitak Bilim Şenliği ve Yıl Sonu Sergisi, Teknik lise spor salonunda açıldı.

Tübitak Bilim Fuarı ve Yıl Sonu Sergisi

Fuarın açılışına Vali Mükerrem Ünlüer, Belediye Başkanı Mete Memiş, Vali Yardımcısı Abdulhamit Karaca, İl Emniyet Müdürü İsa Bülent Kaya ve bazı kurum amirler katıldı.

Fuarın açılışı yaptıktan sonra fuarı gezen Vali Mükerrem Ünlüer öğretmen ve öğrencilerin birlikte ürettikleri bir birinden güzel teknolojik ürünleri büyük bir hayranlıkla inceleyen Vali Ünlüer,
“Gerçekten gurur verici bir şey Bayburt’ta bir öğrencinin dünya üçüncüsü olması bizi umutlandırıyor. Çocuklarda inanılmaz bir şekilde bilgisayar ve oyun bağımlılığı gelişiyor. Bunu bilgiye ve derslere dönüştürmemiz gerekir. Yapılan bu çalışmalar öğrencilerimiz için iyi bir başlangıç olmuş. Bundan dolayı da yapılan bu çalışmaları çok anlamlı buluyorum, demek ki bilgi her yerde üretilebiliniyor. İnşallah çocuklarımızın ileride yaptığı bu çalışmaların yararını görürüz. Çocuklar bu kazandıkları deneyimleri daha da geliştirerek ileride söz sahibi olacaklarına, yürekten inanıyoruz. Tüm çocuklarımızı gönülden tebrik ediyorum.”diye konuştu.

Öğrencilerin yetişmesinde emeği geçen başta okul müdürü ve öğretmenlere teşekküre eden Vali Ünlüer, Okul Müdürünün odasında bir süre okul müdürü ve öğretmenlerde görüştükten sonra okuldan ayrıldı.
Kaynak: İHA