Tilkinin Saldırısında Yaralanan Kişi 'Kuduz' Şüphesiyle Tedavi Altına Alındı

Ortaköy ilçesinde tilkinin saldırısı sonucu bacağından yaralanan kişi, kuduz şüphesiyle tedavi altına alındı.

Edinilen bilgiye göre, ilçede yaşayan Ümmet Koçak adlı kişi, Bahçelievler Mahallesi Çırçır mevkisindeki bahçesinde çalıştığı sırada, bir tilkinin kendisine yaklaştığını fark etti. Uzaklaştırmak için yerden aldığı bir avuç toprağı tilkinin üzerine atması sonucu saldırıya uğrayan Koçak, bacağından yaralandı.
Diğer ayağı ile tekmeleyerek kurtulduğu tilkiden kaçan Koçak, bahçesinin önünde bulunan kendisine ait mobiletle Ortaköy Devlet Hastanesi'ne müracaat etti. Saldırgan tilkinin kuduz olma ihtimalinin yüksek olduğunu değerlendiren doktorlar, hastalığın bulaşma riskine karşı Koçak'ı tedavi altına aldı.
Ortaköy Kaymakamı Kamil Güzel, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yurt genelindeki bazı bölgelerde, bazı yabani hayvan türlerinin kuduz hastalığı taşıdığının tespit edildiğini ve Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın bu yönde bir çalışma gerçekleştirdiğini belirtti.

Ortaköy'de de Kaymakamlık olarak vatandaşların, ilan panolarına asılan afişlerle ve yapılan anonslarla daha önce uyarıldığını ifade eden Kaymakam Güzel, "21 Nisan tarihinde yaban hayvanlarının aşılanması gayesiyle doğaya aşılı kekler atılmıştı. Bugün bir tilki tarafından ısırılan vatandaşımız, hayvanın kuduz olabilmesi ihtimaline karşı tedavi altına alınmıştır. Vatandaşların bu konuda duyarlı olması için tekrar bir çalışma başlatacağız'' dedi.

Kaynak: AA