Soma'da Hayatını Kaybeden 2 Maden İşçisi Çorum'da Toprağa Verildi

Manisa’nın Soma ilçesindeki maden ocağında meydana gelen patlamada hayatını kaybeden işçilerden Ramazan Çatar ve Ahmet Erol, memleketleri Çorum’un Dodurga ilçesinde toprağa verildi.


Soma’dan dün akşam saatlerinde Dodurga’ya getirilen Ramazan Çatar (48) ve Ahmet Erol’un (36) cenazeleri, İlçe Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı. Sabah saatlerinde hastaneden alınan Çatar ve Erol’un cenazeleri evlerinde helallik alınmasının ardından Kızılkanat Camii’ne getirildi.

Maden işçileri için burada düzenlenen cenaze namazına Vali Sabri Başköy, AK Parti Çorum Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Salim uslu, AK Parti Çorum Milletvekilleri Murat Yıldırım ve Cahit Bağcı, CHP Çorum milletvekili Tufan Köse, Garnizon Komutanı J. Kd. Alb. Ahmet Çelik, AK Parti Çorum İl Başkanı Ahmet Sami Ceylan, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Mustafa Köse ve binlerce vatandaş katıldı.

Soma madeninde hayatını kaybeden Ramazan Çatar’ın emekliliğine 5 ay kaldığı öğrenildi. Çatar’ın emekli olduktan sonra Çorum’a yerleşmeyi planladığı belirtildi. Evli ve bir çocuk babası olduğu öğrenilen Çatar’ın 3 yıl önce çalışmak için Soma’ya göç ettiği öğrenildi. Çatar’ın daha öncede Dodurga’da faaliyet gösteren maden ocağında çalıştığı kaydedildi.

Patlamada hayatını kaybeden işçilerden Ahmet Erol’un ise olay günü kardeşi Ramazan Erol ile aynı madende çalıştıkları öğrenildi. Her iki kardeşin 2008 yılında Soma’ya gittikleri ve burada çalıştıkları ifade edildi.
Kaynak: İHA