Soma’da 11 Maden İşçisi Daha Toprağa Verildi

Soma’daki maden ocağı faciasında yaşamını yitiren işçiler için toplu cenaze töreni düzenlendi.

Savaştepe ilçesindeki toplu cenaze namazını Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez kıldırdı. Cenazede yaşamını yitiren işçilerin yakınları gözyaşlarına boğuldu.
Soma’da maden ocağında meydana gelen faciada kurtarılamayan ve yaşamlarını yitiren işçiler için toplu cenaze töreni düzenlendi.

Savaştepe ilçesindeki 11 işçi için düzenlenen toplu cenaze namazını ise Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez kıldırdı. Cemaatin camilere sığmaması üzerine cenaze namazı ilçe meydanında kılındı. Cenazeye yaşamını yitiren işçilerin yakınlarının yanı sıra ilçe halkı, milletvekilleri, garnizon komutanları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Cenazeler yakınlarının omuzlarında meydana getirilerken, aileler gözyaşlarına hakim olmadı. Bazı aileler tabutlara sarılarak ölen yakınlarının arkasından uzun süre ağladı. Acılı aileleri teselli etmek ise komşularına kaldı. Öğlen namazını müteakip kılınan cenaze namazının ardından maden işçileri, ilçe mezarlığa defnedildi. Cenazede yaşamını yitiren işçilerin yakınları gözyaşlarına boğuldu.
Kaynak: İHA