'O Anda Aklıma Çocuklarım Geldi'

Manisa'nın Soma ilçesindeki maden faciasından yaklaşık 10 saat sonra kurtarılan işçilerden Serkan Şengün (32), "O anda aklıma çocuklarım geldi ama ölen çok arkadaşım var. Buna üzülüyorum" dedi.

Kütahya'nın Tavşanlı ilçesine bağıl Balıköy beldesinin Kışla Mahallesi'nde yaşayan ve iki çocuk babası Şengün, AA muhabirine yaptığı açıklamada, birçok arkadaşının hayatını kaybetmesinden duyduğu üzüntüyü dile getirdi.
Madende çalışırken kaza haberini saat 15.00 gibi aldıklarını anlatan Şengün, "Haber gelmesi üzerine, 130 kişilik grupla temiz hava çekmek için toplandık. Gece saat 12-1 gibi de bizi kurtardılar" ifadelerini kullandı.
Şengün, işçilerin maskelerinin 45 dakika boyunca temiz hava sağladığını bildirdi.
Kurtarma çalışmaları sırasında kendi maskesini bir polise verdiğini dile getiren Şengün, şöyle devam etti:
"Emniyetçi abimiz vardı. Maskemi ona verdim. Çünkü biz temiz havadaydık. Bizim maskeye ihtiyacımız yoktu. Saat gece 12.00'ye doğru nefesim kesildi. Beni almışlar. Kendime geldiğimde hastanedeydim. Duman bize doğru geldiğinde kurtarıldık. Hava akımı değişince bize doğru geliyorlarmış, gelip kurtardılar. Benim olduğum yerde olanlar kurtuldu. Çıkışımı hatırlamıyorum. Dumandan etkilendim. Olayın olduğu yeri de bilmiyorum. Ambulansla Akhisar'a götürmüşler. 130 kişi kurtulduk. Olay bize yakındı. Hava değişimi ve nefesler bizi kurtardı. O anda aklıma çocuklarım geldi ama ölen çok arkadaşım var. Buna üzülüyorum."
Kaynak: AA