Hisarcık Maden-iş Sendikası'ndan Maden Şehitleri İçin Saygı Duruşu

Tüm ülkeyi yasa boğan Soma faciasında yaşamını yitiren maden şehitleri için, Kütahya’nın Emet ve Hisarcık ilçelerinde Eti Maden İşletmelerine ait tesislerde bugün 3 dakikalık saygı duruşu yapıldı.

Hisarcık Maden-iş Sendikası'ndan Maden Şehitleri İçin Saygı Duruşu

Maden-İş Sendikası Hisarcık Şubesi'nin organize ettiği saygı duruşu, Emet Bor İşletme Müdürlüğünün Emet Borik Asit, Espey ve Hisarcık Tesislerinde iş başlama öncesi aynı anda yapıldı. Emet Borik Asit Tesisi'nde yapılan saygı duruşunun ardından bir basın açıklaması yapan Maden-İş Sendikası Hisarcık Şubesi Başkanı Abdullah Yeşilyurt, "Soma’da kardeşlerimizi iş cinayetine kurban verdik, tepkimiz çok büyük olacaktır. Ülkemiz madencilik tarihinin en büyük faciası yüreğimize ateş düşürdü. Özelleştirmeler, taşeron, kuralsız çalıştırma, sendikasızlaştırma başta olmak üzere, emek karşıtı politikalar, uygulamalar ne yazık ki bir kez daha bugün yaşadığımız acı tabloyu ortaya çıkarmıştır. Sendika olarak, şu anki önceliğimiz yer altında mahsur kalan ve ne yazık ki kesin sayısını bilemediğimiz maden emekçisi kardeşlerimizin bir an önce kurtarılmasıdır ancak tahliye süreci tamamlandıktan sonra tepkimiz çok büyük olacaktır" dedi.

Yapılan basın açıklamasından sonra çalışanlar toplu halde tesis kapısına kadar yürüyerek özelleştirme ve taşeron çalıştırılmayı protesto etti.
Kaynak: İHA