Pazaryolulu Öğrencilere 'Bir İstanbul Masalı”

75. Yıl Yatılı Bölge Ortaokulu ile Sefer Zengin İlkokulu öğrencileri İstanbul Kültür Gezisinde İstanbul’da buluştular.

Pazaryolulu Öğrencilere 'Bir İstanbul Masalı”

Hiç İstanbul’u görmemiş öğrenciler, birçok ilki bir arada yaşadı. İlk uçak, ilk gemi, ilk deniz, büyük takımlardan Fenerbahçe’nin Bağdat Caddesi Şöleni ve Şükrü Saraçoğlu’nda kupa töreni, Boğaz Turu, Sultan Ahmet, İstanbul Akvaryum, Panorama 1453, Ayasofya gibi yerleri doyasıya gezip gördüler.

Hayırsever İşadamlarının destekleriyle gerçekleşen gezide her şey çok güzeldi. İstanbul’u dolu dolu gezen öğrencilerin mutluluğu gözlerinden okundu. Öğrencilerinde öğretmenlerine bir sürprizi vardı. Okulun yatılı olması nedeniyle kendilerine bir anne şefkati ile yaklaşan, her zaman yanlarında olan ve Fenerbahçe taraftarı olan Sinem öğretmenlerini yılın annesi seçerek Anneler Gününde hediye olarak Fenerbahçe Kupa Törenini izleme etkinliğinde buluşturdular. Okul öğrencileri aynı zamanda değerler eğitiminin önemini vurgulama adına yapılan etkinlikler çerçevesinde kendi imkânlarıyla bir şehit yakınını da geziye katılmasını istediler. Öğrenciler bu isteklerini Kaymakama ilettiler. Pazaryolu Kaymakamı Ayhan Terzi de öğrencilerin bu isteğini kırmayarak, şehit yakını Akif Göçmen’i öğrencilerle birlikte İstanbul Kültür gezisine gönderdi.

Okul idaresi, öğrenciler ve veliler; desteklerini esirgemeyen Kaymakam Ayhan Terzi’ye, Belediye Başkanı Recep Kaplan’a, İstanbul İl Emniyet Müdürlüğüne, Tuzla Belediye Başkanı Şadi Yazıcı’ya, Hayırsever işadamları Ethem Zengin, Sinan Çiçek, Hasan Basri Demirbağ'a, Tuzla Belediyesi Sosyal İlişkililer Bölümü Şefi ve Pazaryolu Köşeyolu Köyü Dernek Başkanı Sabri Arslan’a, Tuzla Belediyesi Teftiş Kurulu Müdürü Veysel Gökçimen’e, Turizmci Selami Koçan’a, Kartal Anadolu İmam Hatip Lisesi ve tüm emeği geçenlere teşekkür ettiler.
Kaynak: İHA