'Kızını Evlendirmek İçin' Yeniden İşe Girdiği Ocakta Can Verdi

Manisa'nın Soma ilçesindeki maden faciasında hayatını kaybeden işçilerden Şevket Saban'ın (46), yaklaşık 4 yıl önce emekli olduğu ocakta, "nişanlanacak kızının çeyizi için para biriktirmek amacıyla" yeniden çalışmaya başladığı bildirildi.

Faciada yaşamını yitiren Saban'ın cenazesi, Balıkesir'in Savaştepe ilçesi İstiklal Camisi'ne getirildi.

Saban'ın cenazesi, ailesi, yakınları ve vatandaşların katılımıyla cami bahçesinde ikindi vakti kılınan namazın ardından ilçe mezarlığında defnedildi.
Gençliğinden bu yana maden ocaklarında işçi olarak bulunan iki çocuk babası Saban'ın, yaklaşık 4 yıl önce emekli olduğu Soma'daki maden ocağında, "nişanlanacak kızının çeyizi için para biriktirmek amacıyla" yeniden çalışmaya başladığı öğrenildi.
Saban'ın akrabası Ummuhan Kaya, gazetecilere yaptığı açıklamada, cenazeyi Soma'da teşhis ettikten sonra Savaştepe'ye getirdiklerini bildirdi.
Şevket Saban'ın eşinin, kızı 1 yaşındayken öldüğünü belirten Kaya, "İlk eşinden olan kızının düğününü en iyi şekilde yapmak, güzel bir çeyiz hazırlamak istiyordu. Emekli olduğu maden ocağında tekrar çalışmaya başlamıştı" diye konuştu.

Kaynak: AA