Düzce'de Bilişim ve Siber Güvenlik Konferansı

Düzce Üniversitesi (DÜ) Bilişim ve Teknoloji Topluluğu tarafından düzenlenen "Bulut Bilişim ve Siber Güvenlik" konulu konferansın ilk oturumu gerçekleştirildi.

DÜ Konferas Salonu'nda düzenlenen ve iki gün sürecek konferansa, DÜ Rektör Yardımcısı İsmail Ercan, Gazi Üniversitesi (GÜ) Teknik Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. İnan Güler, Kamu Siber Güvenlik Derneği Başkanı Prof. Dr. İbrahim Soğukpınar katıldı.

Konferansta konuşan GÜ Teknik Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. İnan Güler, teknolojinin çok hızlı geliştiğini, bilişim teknolojisi sayesinde insan hayatının çok daha kolaylaştığını belirtti.

Bulut bilişim teknolojisinin cep telefonlarıyla buluşması sonucunda bilgiye daha kolay bir şekilde cepten ulaşılabildiğini ifade eden Güler, "Dünyada teknoloji iki konuda gelişir: Ya insanları öldürmek; ya da daha iyi yaşatmak için" dedi.

Kamu Siber Güvenlik Derneği Başkanı Prof. Dr. İbrahim Soğukpınar ise siber güvenlik ve siber savunma konularında geçmişte yaşanan tehlikeleri anlatarak, "Bilişim teknolojisi sayesinde tarım ürünleri deniz suyu ile sulanabilecek. Yapay zeka, insan zekasının önüne geçecek, insanlar ile robotlar arasında yaşanacak olası yarışı da insanlar kaybedecek" şeklinde konuştu.

Kaynak: AA