Savur Müftülüğü'nden 'annelik'Programı

Mardin'in Savur İlçe Müftülüğü, kadınlara yönelik 'Annelik' programı düzenledi.

Savur Müftülüğü'nden 'annelik'Programı

Müftülük toplantı salonunda düzenlenen program, Kur’an’ı Kerim tilavetiyle başladı.

Programın açılış konuşmasını Savur İlçe Müftüsü Abdurrahman Şenoğlu yaptı. Anneliğin dünyada hiçbir şeyle kıyaslanamayacak en yüce duygu olduğunu belirten Şenoğlu, "Karşılıksız ve şartsız sevgiye, fedakarlığa, insanı insan yapan tüm değerlere sahip annelik, en kutsal görevlerden biridir. Bizleri bugünlere getiren annelerimiz en değerli hazinelerimizdir. Onlar için ne yapsak azdır, haklarını hiçbir zaman ödeyemeyiz. Varlıklarıyla hayatımıza anlam katan, dünyamızı zenginleştiren annelerimiz, ilk öğretmenimiz, hayat boyu yol göstericimizdir. Anne sevgisini alan bir çocuk tüm kötülüklerden uzak durarak çevresiyle barışık bir hayat sürer. Bu nedenle annelerimize eğitimden sağlığa her alanda ne kadar iyi imkanlar sağlarsak, o kadar güçlü nesiller yetiştirebiliriz. Çocukların hayatla aralarındaki en güçlü bağ annelerdir. Bizler için tüm zorluklara göğüs geren, bizlere iyiliği, dürüstlüğü, doğruluğu, güzel ahlakı öğreten, geleceğimiz için gecesini gündüzüne katan annelerimizin kıymetini çok iyi bilmeliyiz" dedi.

Daha sonra, bayan vaizler, kadınlara yönelik annelerin önemi, ailenin önemi ve mutlu bir yuvanın nasıl olması gerektiği ile ilgili konuşma yaptı.

Programa katılan kadınlar bu tür etkinliklerin faydalı geçtiğini belirterek daha fazla etkinliğin Savur’da yapılmasını istediklerini kaydetti

Kaynak: İHA