Pazaryolu’nda Yaşlılara Evde Bakım Hizmeti Projesi Başladı...

Pazaryolu kaymakamlığınca bakıma muhtaç ve günlük ihtiyaçlarını göremeyen yaşlı vatandaşlara yönelik hazırlanan "Yaşlılarımıza Evde Bakım Hizmeti projesi’’ uygulanmaya başlandı.

Pazaryolu’nda Yaşlılara Evde Bakım Hizmeti Projesi Başladı...

Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Başkanlığınca uygulanan proje, maddi durumu iyi olmayan ve düzenli bir geliri bulunmayan bayanlara istihdam alanı sağlarken ilçemiz genelinde yaşlı, yardıma muhtaç, gelir seviyesi düşük, kendi ihtiyaçlarını gideremeyen 27 vatandaşa evde bakım hizmeti veriyor. Proje kapsamında belirlenen bakıma muhtaç vatandaşların evlerinin her türlü temizliği yapılıp, çamaşır ve bulaşıkları yıkanıp, yemekleri pişirilirken yaşlı ve kimsesi olmayan vatandaşlarla yapılan sohbet onlara yalnızlıklarını bir nebzede olsa unutturuyor.

Proje hakkında bilgi veren Kaymakam Ayhan Terzi; “İlçemizde ikamet eden sosyal ve ekonomik yönden yoksulluk içinde bulunan yardıma ve bakıma muhtaç olan ancak huzurevi hizmeti istemeyen yaşlıların kendi bulundukları sosyal çevreden ayrılmadan evlerinde temizlik ve gıda ihtiyaçlarını karşılayarak, terk edilmiş, toplumdan itilmiş düşüncesini taşıyan, ilgi yoksunluğundan şikayet eden yaşlılara değer verildiği düşüncesini aşılayabilmek, modern çağın bir gereği olan insan onuruna yakışan hizmeti verebilmek ve sosyal hizmeti yaygınlaştırmak amacındayız. Ayrıca bu projemiz kapsamında İlçe sağlık müdürlüğümüz tarafından görevlendirilen doktor ve hemşiremiz vatandaşlarımızın evlerine gidip sağlık kontrollerini yapmaktadırlar. Sağlık kontrollerimizin sonuçlarına göre yemeklerini yaparak yaşlılarımızın daha iyi beslenmelerini sağlamış olmaktayız.’’ dedi.

Kaynak: İHA