Gerze'de 'Engeller Eğitim İle Kaldırılıyor' Projesi

Gerze Belediyesi tarafından yürütülen Gerze'de Engeller Eğitim ile Kaldırılıyor Projesi'nin tanıtımı yapıldı.

Kültür Merkezindeki tanıtıma Kaymakam Bülent Bayraktar, Belediye Başkanı Osman Belovacıklı, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Merih Keleş, Doğan Güneş Özel Eğitim Rehabilitasyon Merkezi ve Sinop Spastik Çocuklar Derneğinin Kurucusu Fatma Boş ve engelli yakınları katıldı.

Belediye Başkanı Osman Belovacıklı, yaptığı konuşmada, projenin amacı ve proje ile elde etmek istedikleri sonuçlar hakkında bilgi verdi.
Proje ile Gerze ilçesindeki engelli bireylerin güçlendirme eğitimleri ile rehabilitasyonlarının sağlanması, ilçe genelinde engelli konusunda bilinç düzeyinin artırılması, ilçe halkının engellilik nedenleri ve engelliliğin önlenmesi ile ilgili olarak bilinçlendirilmesi, verilecek eğitimler ile engelli bireylerin kendilerine yetebilecek konuma gelmelerinin sağlanmasının amaçlandığını vurgulayan Belovacıklı, projede emeği geçenlere teşekkür etti.
Fatma Boş ise, "Engel elde, ayakta, gözde, dilde, kulakta ve zihinde değildir. Her ne kadar engelliler denilse de asıl engel onları görmeyen gözlerimizde, hissetmeyen yüreğimizde, koşmayan ayaklarımızda ve uzanmayan kollarımızdadır. Belediye Başkanımızın başlatmış olduğu projeyi sevinçle ve takdirle karşıladık. Projenin hayata geçirilmesi için elimizden gelen her şeyi yapacağız" dedi.

Son olarak Havva Korkmaz tarafından projenin ayrıntılı tanıtımı yapıldı.
Sinop Valiliği Koordinasyonunda Gerze Belediyesi tarafından yürütülen projenin Ali ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından EDES Programı kapsamında finanse edildiği belirtildi.
Kaynak: AA