Vali Mutlu Yabancı Öğrencilerle Selfie Çektirdi

103 ülkeden 54 bin öğrencinin katıldığı 7. Uluslararası Öğrenci Buluşması İstanbul'da başladı.

Vali Mutlu Yabancı Öğrencilerle Selfie Çektirdi
Buluşmanın açılış törenine katılan İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, misafir öğrencilerle selfie çekildi.
Uluslararası Öğrenci Dernekleri Federasyonu’nun (UDEF) ev sahipliğinde düzenlenen 7. Uluslararası Öğrenci Buluşması başladı.

Türkiye'de eğitim gören 103 ülkeden 55 bin misafir öğrencinin buluştuğu etkinliğin açılış töreni, Eminönü Meydanı'nda yapıldı. Buluşmanın açılışına İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, İstanbul Milli Eğitim İl Müdürü Dr. Muammer Yıldız ve çeşitli ülkelerin konsoloslukları katıldı.

Mehter takımının gösterisi ve Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan törende, Endonezya ekibinin sunduğu gösteri büyük alkış aldı.

Törende konuşan İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, eğitimlerini Türkiye'de tamamlamak için dünyanın farklı ülkelerinden gelen öğrencilerle birlikte olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Vali Mutlu, “Onlar ülkelerinden sıcak anne baba aile kucağından ayrılıp ilim tahsil etmek için buraya geldiler. Hasretlerinin derin olduğunu biliyoruz. Burada bu şehrin hemşehrisi oldular. İnanıyorum ki eğitimlerini başarılı olarak tamamlayarak hasret duydukları memleketlerine buradan aldıkları ilimi aktaracaklar. Bizim kültürümüzün temsilcisi olacaklar. Gittikleri yerde İstanbul’u ve Türkiye’nin farklı yerlerini anlatacaklar. Bizim ülkemiz ile kendi ülkeleri arasında köprüler kurarak, bu köprüler üzerinden sevgi yoğuracaklar. Dünyaya hizmet ederken sevgiyi, merhameti, adaleti de beraberlerinde göçtürecekler” diyerek açılış kurdelesini kesti.

Türkiye’yi çok sevdiğini belirten bir misafir öğrenci “Burada diğer misafir öğrencilerle tanıştım. Çok güzel arkadaşlarım oldu. 3 gün sürecek, çok güzel” şeklinde konuştu.

Programın sonunda misafir öğrencilerle selfie çekilen Vali Mutlu, ülkelerin yöresel yiyeceklerinden tattı.
Kaynak: İHA