Trabzon'da Uluslararası Edebiyat Festivali Yapılacak

Trabzon'da çeşitli ülkelerden şair, öykücü ve romancının katılımıyla yapılması planlanan uluslararası edebiyat festivalinin hazırlıklarına başlandığı bildirildi.

Trabzon Belediyesinden yapılan yazılı açıklamada, Ekim 2014'te yapılması amaçlanan Trabzon Uluslararası Edebiyat Festivali'nin hazırlıklarına başlandığı belirtilerek, Trabzon Valiliği, Trabzon Büyükşehir Belediyesi, Ortahisar Belediyesi, Akçaabat, Tonya, Maçka kaymakamlıkları ve belediyeleri, Karadeniz Teknik Üniversitesi, Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası ve Trabzon Sanatevi gibi kurum ve kuruluşların yanı sıra Rusya, Gürcistan ve İran başkonsolosluklarının da projeye dahil olduğu belirtildi.
Festival kapsamında İran, Gürcistan, Rusya ve Türkiye'den şair, öykücü ve romancıların eserlerinin diğer dillere çevrileceği, okuma ve söyleşi programları yapılacağı anlatılan açıklamada, ayrıca farklı günlerde Akçaabat, Tonya, Maçka ve Ortahisar'da etkinlikler gerçekleştirileceği kaydedildi.
Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu da projenin Trabzon'un edebiyatına ve kültürüne önemli katkılar yapacağına inandığını söyleyerek, projenin edebiyat alanında uluslararası düzeyde gerçekleştirecek önemli bir adım olduğunu ifade etti.

Gümrükçüoğlu, projenin kentin kültürel hayatına da önemli katkılar sağlayacağını dile getirerek, projeye destek vereceklerini vurguladı.
Kaynak: AA