Trabzon’da Uluslararası Edebiyat Festivali Düzenlenecek

Trabzon Sanatevi üyesi derneklerinden, Karadeniz Yazarlar Birliği Derneği, düzenlediği bilgilendirme toplantısıyla Trabzon’da yapılması planlanan Uluslararası Edebiyat Festivali için ilk adımı attı.

Trabzon’da Uluslararası Edebiyat Festivali Düzenlenecek

Trabzon Valiliği, Trabzon Büyükşehir Belediyesi, Ortahisar Belediyesi, Akçaabat, Tonya, Maçka, kaymakamlıkları ve belediyeleri, KTÜ, DOKA, Ticaret ve Sanayi Odası, Trabzon Sanatevi gibi kurum ve kuruluşların yanı sıra Rusya, Gürcüstan ve İran Başkonsolosluklarının da dahil olduğu proje tanıtım toplantısında sunumu Karadeniz Yazarlar Birliği Derneği adına Başkan Esma Ala Türkmen yaptı.
Toplantıya katılan Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, projenin Trabzon’un edebiyatına ve kültürüne önemli katkılar yapacağına inandıklarını belirtti.

Projenin edebiyat alanında uluslararası düzeyde gerçekleştirecek önemli bir adım olduğunu kaydeden Gümrükçüoğlu, proje ile birlikte kentin kültürel hayatına önemli katkılar sağlayacağını ve bu önemli projeye destek vereceklerini de sözlerine ekledi.

Festival kapsamında İran, Gürcistan, Rusya ve Türkiye’den şair, öykücü ve romancıların eserleri diğer dillere çevrilecek, okuma ve söyleşi programlarının yapılacak. Ayrıca farklı günlerde Akçaabat, Tonya, Maçka ve Ortahisar ’da etkinliklerin yapılacağı belirtildi. Trabzon Uluslararası Edebiyat Festivali'nin Ekim 2014’te yapılabilmesi için hazırlıklara başlandı.
Kaynak: İHA