Kocaoğlu'ndan basınla 1 Mayıs selfie'si

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, “1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü”nü işçilerle birlikte meydanda kutladı.

Kocaoğlu'ndan basınla 1 Mayıs selfie'si
Tüm dünyada kutlanan “1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü”, İzmir Gündoğdu Meydanı’nda on binlerin katılımıyla coşku içinde kutlandı. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, belediye bürokratları ile birlikte Gündoğdu Meydanı’na gelerek kutlamalara katıldı.

İşçiler tarafından coşkuyla karşılanan Başkan Kocaoğlu, verdiği mesajda, tüm emekçilerin 1 Mayıs İşçi Bayramı’nı kutladı. Taksim yasağına değinen Başkan Kocaoğlu, “İşçilerimiz 1 Mayıs’ı şölen olarak kutlamak istiyorlar. Bugün ülkemizde maalesef 1 Mayıs İşçi Bayramı’nı özgürce kutlamak mümkün değil. Taksim, işçi ve emekçi için çok önemli. Ancak burada kutlama yapılmasına izin verilmiyor. Bir zorlama, dayatma ve hukuk devletinin zedelenmesi söz konusu. 1 Mayıs’ın tatil edilmesinin amacı, bu bayramın özgürce ve barış içinde hep birlikte kutlanmasıdır. Bütün coşkumuzu, eylemlerimizi yasal çerçevede yapmamız gerekiyor. Bunda herkese görev düşüyor. Buradan tüm yetkililere sesleniyorum: Umarım önümüzdeki yıllarda 1 Mayıslar, İzmir’de olduğu gibi hem Taksim’de hem de ülkemizin her yerinde özgürce kutlanır” dedi.

Alanı dolduran İzmirliler, Başkan Kocaoğlu ile fotoğraf çektirmek için adeta birbiriyle yarıştı. Büyükşehir Başkanı Aziz Kocaoğlu, kutlamaları izleyen basın emekçileri ile birlikte “selfie” fotoğraf da çektirdi.
Kaynak: İHA