‘Abdullah Gül Cumhurbaşkanı adayımız olmalıdır’

Hüseyin Çelik Basın Kulisi’nde Cumhurbaşkanlığı seçimiyle ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

‘Abdullah Gül Cumhurbaşkanı adayımız olmalıdır’
Beyaz TV ekranlarında yayınlanan Ferda Yıldırım'ın moderatörlüğünü yaptığı Basın Kulisi programında gündeme dair önemli konular konuşuldu.

Hüseyin Çelik Cumhurbaşkanlığı seçimlerinden bahsettiği sırada Abdullah Gül'ün Cumhurbaşkanlığına olmasını istediğini söyledi.

'Recep Tayip Erdoğan Cumhurbaşkanı adayı olacak'

2007'de de herkes soruyordu, “Kimdir cumhurbaşkanı adayı?” herkes dedi ki, “Recep Tayip Erdoğan Cumhurbaşkanı adayı olacak.”Çünkü ondan önce bir Demirel örneği vardı. Ondan önce bir Özal vardı. Tek başına büyük çoğunlukla iktidara gelen partinin genel başkanı her faninin isteyeceği bir şeydir. Neticede bir faninin hayatında olabilecek en üst makam Cumhurbaşkanlığıdır. “Abdullah Gül olacak” dediler. Sayın Başbakanımız bakanlar kurulu üyeleriyle, MYK üyeleriyle birebir. Milletvekilleriyle gruplar halinde görüştü, teşkilatımızın nabzını aldı. Yani ortak aklı masaya yatırdı. O zaman dedik ki Başbakan'ımıza, “Siz aday olmayın”

‘Başbakan kimseyle mukayese edilmeyecek kadar çalışmıştır'

Başbakan'ımız 12 yıldır adeta gecesini gündüz çırasını yıldız yaparak çalışıyor. Sayın Başbakan bu güne kadar gelmiş geçmiş Başbakan'ların hiç birisiyle mukayese edilmeyecek kadar fedakârca ve faal bir şekilde çalışmıştır. Başbakanımız kendisi “Ben köşk adayı olmak istiyorum” derse ben, “siz olmayın” demem. Ama eğer Başbakanımız derse ki “ben partimin başında durayım Başbakan olarak kalayım.

‘Abdullah Gül Cumhurbaşkanı adayımız olmalıdır'

Kim Cumhurbaşkanı adayı olsun diye sorarsanız bana Abdullah Gül olsun isterim. Tayip Bey köşke aday olursa gönlümden geçen Başbakan Adayı Abdullah Gül'dür. Bu benim tercihim.

Çelik'ten POMEM adaylarına randevu

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Hüseyin Çelik, hem kendisine hem de programa sosyal medya aracığılı ile ulaşan POMEM adaylarına görüşme sözü verdi.

Bana belgelerle gelin

İlk olarak İçişleri Bakanı Efkan Ala'nın sözünü hatırlatan Çelik, "Ben program öncesi İçişleri bakanımızla da görüşme yaptım. Zaten bakanımızın söylediği 'bizim ihtiyacımız olduğu zaman polis alıyoruz' şeklinde. Benim POMEMci arkadaşlardan ricam bana yazsınlar. E-mail atabilirler, Genel Merkeze mektup getirebilirler. Bu arkadaşlar bana haklı olduklarına dair belge getirsinler. Twitter'de örgütlenip biz buradan sonuç alırız denildiğinde çoğu zaman sonuç alınmıyor ters tepiyor. İnsanları bıktırmayın" dedi.

Temsilci seçip gelsinler görüşelim

14. Dönem POMEM adaylarına görüşme yöntemlerin öneren Çelik, "POMEMci arkadaşlar bana herşeyi sorabilir, her türlü sorunlarını dile getirebilir. Bende öper başıma koyarım. Bana mail atabilirler, Genel merkeze zarf içinde getirebilirler. Benim meclisteki ofisime bırakabilirler. Hatta bir yöntem daha söyleyeyim. Kendi aralarında organize olsunlar. İki veya üç kişi temsilci göndersinler. Ben Genel merkezde onlarla görüşürüm ve onların görüşmesi gereken insanlarla da onları görüştürürüm" diye konuştu.