24. Acısu Hıdrellez Kültür ve Bahar Şenliği

Şalpazarı Belediye Başkanı Refik Kurukız, yörede yapılan şenliklerin turizmin gelişmesine katkı sağlayacak bir yapıya kavuşturulacağını bildirdi.

Kurukız, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ilçede 4 Mayıs Pazar Günü yapılacak olan 24. Acısu Hıdrellez Kültür ve Bahar Şenliği için hazırlıkların tamamlandığını söyledi.

Bu sezon yörede yapılan şenliklerin ilki olmasından dolayı Acısu Hıdrellez Kültür ve Bahar Şenliği'nin daha da önem kazandığını belirten Kurukız, "Yörede yapılan şenlikler turizmin gelişmesine katkı sağlayacak bir yapıya kavuşturulacaktır. Şenlik alanında çevre temizliği ve düzenleme yaptık. Pazarcıların yerlerini ayırdık. Şenlik günü trafiğin aksamaması için belediye zabıtalarımız ve görevliler görev yapacak" dedi.

Kurukız, Acısu esnafı ile görüştüklerini de vurgulayarak, "Gelen misafirlerimizin iyi ağırlanması gerekiyor. Temizlik ve hijyen kurallarına dikkat edilmeli. Buradaki tablo turizmi olumlu etkileyebileceği gibi olumsuz etkileri olabileceğini de düşünmemiz gerekiyor. Onun için bu ve bundan sonraki şenliklerde belediye olarak inisiyatif alarak şenliklerin amacına uygun, tertip ve düzen içinde yapılmasını sağlayacağız" diye konuştu.

Yapılacak etkinliğin yöre ekonomisine de katkı sağlayacağına dikkati çeken Kurukız, şunları kaydetti:
"Etkinlik geleneklerin de yaşatılmasına katkı yapacaktır. Horon ve kemençe bizim kültürel değerlerimizdir. Karadenizli olup da bu değerlerimize karşı olan saygı duymayan insanımızın olduğuna inanmıyorum. Şenliklerin kemençeyle horon arasına sıkıştırılmasının önüne geçeceğiz. Bu vesile ile Hıdrellez şenliklerimize tüm halkımızı davet ediyor güzel insanlarımızın bahar bayramını şimdiden kutluyorum" diye konuştu.


Kaynak: AA