Vali Bektaş’tan Vatandaşlara Dolandırıcılık Uyarısı

Kastamonu Valisi Erdoğan Bektaş, Polis Haftası etkinlikleri kapsamında katıldığı bir programda, vatandaşları dolandırıcılık olaylarına karşı uyardı.

Vali Bektaş’tan Vatandaşlara Dolandırıcılık Uyarısı

Türk Polis Teşkilatı’nın 169’uncu yıldönümü etkinlikleri kapsamında bir AVM'de polis standı ve resim sergisi açıldı. Açılışa Vali Erdoğan Bektaş’ın yanı sıra İl Emniyet Müdürü Mustafa Yoldan ile Emniyet mensupları katıldı.

Resim sergisini açan ve burada kurulan stantları gezerek bilgi alan Vali Bektaş, telefon dolandırıcılığından çok rahatsızlık duyduklarını belirterek, yapılan tüm uyarılara ve önlemelere rağmen halkın dolandırıcıların ağına düştüğünü söyledi.

Vali Bektaş, vatandaşların kolay para kaptırması sonucunda telefon dolandırıcılarının daha çok heveslendiğini ve dolandırıcılık yapmaktan vazgeçmediklerini ifade etti.

Dolandırıcılığı önlemenin tek yolunun halkın daha dikkatli olması gerektiğine vurgulayan Vali Bektaş, “Bir ömür çalışarak kazandıkları parayı bir telefon dolandırıcısına kaptıran olaylar meydana geliyor. Bir günde telefon dolandırıcısına kaptırılan para 42 Bin TL idi. Geçen gün meydana gelen olayda ise kaptırılan para ise 24 bin TL idi. Bu durumlar gerçekten canımızı çok yakıyor. Biz tanıtım katalogları ve broşürler ile elimizden geldiği kadar halkımızı dolandırıcılık konusunda daha da bilinçlendirmek için gayret sarf ediyoruz. Emniyet Genel Müdürlüğü cep telefonlarımıza sürekli uyarıcı mesajlar gönderiyor. Ama vatandaşlarımız dikkatli olmadıkları zaman emniyet olarak bizim de yapacağımız pek bir şey kalmıyor. Bankacıları uyarıyoruz vatandaşları uyardık. Bu uyarılar neticesinde telefon dolandırıcılığını epey azalttık. Epey yakaladıklarımız oldu. Para yatırmadan durdurduklarımız oldu. Durduramadıklarımız oluyor ve sonucunda olan bizim masum vatandaşlarımızın alın teri birikimlerinin kaybolmasına sebep oluyor” dedi.

Devlet görevlilerinin vatandaşları telefonla arayarak asla para istemeyeceğine dikkat çeken Vali Bektaş, “Telefonla para isteyen polis olamaz. Savcı olamaz. Devlet telefonla vatandaştan para istemez. Sizin eğer bir sorununuz varsa sizi telefonla arayan adama para vererek çözemezsiniz. Ve gerçekten o telefonlar sorunu olanlara değil sorunu olmayanlara gidiyor. Biz kendimize güveneceğiz. Devletimize güveneceğiz. Polise güveneceğiz. Adliyeye güveneceğiz. Hesabınızda bir sorun var diyorlarsa kalkıp bankaya gideceğiz. Telefonu bankaya açacağız. Savcıyla bir sorununuz var diyenlere karşı savcıya gideceğiz. Dolandırıcılardan daha çok polise, savcıya güvenebiliriz. Bu konuda ben herkesin yakın çevresini uyarmaya davet ediyorum. Bu dolandırıcıların ağına eğitim seviyesi olan da düşüyor. Bu adamlar sanki ellerinde sihirli değnek varmış gibi konuştukları kişileri söylemleriyle büyülüyorlar. Sizi ararlarsa telefonu kapatın ve en yakın güvenlik merkezine gidin” diye konuştu.

Ayrıca Bektaş, Kastamonu’nun il genelinde dolandırıcılık olaylarının giderek artış gösterdiğini ve en çok dolandırıcılık olayının ise Taşköprü ilçesinde yaşandığını kaydetti.

Kaynak: İHA