(özel Haber) Beyoğlu İlçe Emniyeti Minik Polislere Emanet

Polis Teşkilatı'nın kuruluşunun 169. haftası nedeniyle yaklaşık 10 minik polis, resmi kıyafetler giyerek Beyoğlu İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne getirildi.

Minik polislerin telsizden geçtiği anonslar renkli görüntülere sahne olurken, Taksim Meydanı'na da giden çocuk polisler, burada resmi ekiplerle de selamlaştı.
Türk Polis Teşkilatı'nın kuruluşunun 169. haftası nedeniyle Beyoğlu İlçe Emniyet Müdürlüğü’nde etkinlik düzenlendi.

Kasımpaşa Ahmet Emin Yalman İlköğretim Okulu’ndan yaklaşık 10 minik öğrenci, resmi kıyafetler giyerek Beyoğlu Emniyet Müdürlüğü’ne geldi. Burada minik polisleri karşılayan Beyoğlu İlçe Emniyet Müdürü Ünal Altıner, koltuğunu etkinlik kapsamında minik polislere bıraktı. Sırasıyla müdürün koltuğuna oturan minik polislerin geçtiği anonslar, renkli görüntülere sahne oldu. Minik polisler sahadaki ekiplere, “Taksim’de durum nasıl? Galatasaray’da durum nasıl? Hırsızları yakalayın bana bilgi verin!” gibi talimatlar verdi.

Polislik yapmanın aslında çok güzel bir duygu olduğunu belirten minik kız polis, “Daha karar vermedim ama polis olmak güzel bir şey gibi geldi. İlk defa anons ediyorum” dedi

Piri Reis İlköğretim Okulu Anasınıfı Öğretmeni Hatice Özen, “Çocukları getirdik. Çünkü toplum destekli polislerin bize çok faydası oluyor. Bu konuyla ilgili biz de onlara küçük bir iade-i ziyarette bulunalım dedik. Bunlarla birlikte güzel şeyler yapıyoruz. Beyoğlu İlçe Emniyet Müdürlüğü’nün Polis Teşkilatı haftasının 169. yıldönümü kutlu olsun” ifadelerini kullandı.

Kasımpaşa Ahmet Emin Yalman İlköğretim Okulu Müdürü Müslüm Çeven de, “Polis haftası nedeniyle biz bu ilçe emniyet müdürlüğüne ziyarete geldik. Toplum destekli polislerimiz zaten sürekli içimizdeler. Okullarla olan bağlarını sürekli olarak güçlü tutuyorlar. Toplum destekli polisleri polisin güler yüzü olarak görüyoruz. Dolayısıyla polisin bütün emeklerine teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştu.

Toplum destekli bir polis ise, “Öncelikle bizim amacımız her öğrencimizin yaşına ve seviyesine inerek göz teması kurarak iletişim kurmaktır. Zaten herkeste insan sevgisi olması gerekiyor. Başta poliste bunların olması gerekiyor. Biz de onlarla birlikte onların sevgisini kazanmaya çalışıyoruz” diye konuştu.

Daha sonra Altıner, kendisine ziyarete gelen minik polislere hediyeler vererek tavsiyelerde bulundu. Minik polisler daha sonra Taksim Meydanı’na yürüdü. Burada resmi ekiplere selam veren minik polisler, daha sonra ekip aracına binerek aracın sirenini öttürdü.
Kaynak: İHA