Orman Yangınlarına Kameralı Çözüm Arayışı

Manisa çevresindeki ormanların ve Spil Dağı Milli Parkı'nın, yangın riskine karşı korunması amacıyla, 2015-2020 yıllarını kapsayan ve 2 milyon 500 bin liraya mal olacak Manisa Yangına Dayanıklı Orman Tesisi Projesi tanıtıldı.

Orman Yangınlarıyla Mücadele Komisyonu, Valilik Toplantı salonunda Vali Yardımcısı Necmettin Yalınalp başkanlığında toplandı.
Toplantıda, 2013 yılı değerlendirildi, 2014 yılında kamu kurum ve kuruluşlarının üstleneceği görevler kararlaştırılarak mevcut imkanlarla yapılacak etkin mücadeleye ilişkin bilgi sunuldu.
Toplantıda Manisa Orman İşletme Müdürü Yalçın Akın tarafından, Manisa ili çevresindeki ormanlar ve Spil Dağı Milli Parkı'nın, 2015-2020 yıllarını kapsayacak ve 2 milyon 500 bin liraya mal olacak Manisa Yangına Dayanıklı Orman Tesisi Projesi tanıtıldı. Projenin amacının söz konusu ormanların yangın riskine karşı korunması ve çıkması muhtemel orman yangınlarında büyük alanların kaybedilmemesi olduğu vurgulandı.
- Yangınlar helikopter kameralarından izlenecek
Orman Genel Müdürlüğünün yeni aldığı ve teslimatı bu yıl yapılacak helikopterler sayesinde yangınları canlı olarak izleneceğini kaydeden İzmir Orman Bölge Müdürü İbrahim Aydın ise "Helikopterlerimize monte edilen kamera sistemi ile orman yangınlarını internete bağlı bilgisayardan canlı olarak izleyebilecek teknolojiye kavuşuyoruz" diye konuştu.


Kaynak: AA