Van’da ‘bu Benim Eserim’ Proje Yarışması Sergisi

Milli Eğitim Bakanlığı Temel Eğitim Genel Müdürlüğü ve Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TUBİTAK) işbirliği ile 9.’su gerçekleştirilen ‘Bu Benim Eserim’ Proje Yarışması’nın Van bölge sergisi açıldı.

Van’da ‘bu Benim Eserim’ Proje Yarışması Sergisi

Matematik ve fen bilimleri alanlarını kapsayan proje yarışmasında Van başta olmak üzere Ağrı, Batman, Bitlis, Hakkâri, Siirt, Şırnak ve Muş’tan toplam 65 proje sergilendi. Bir otelde düzenlenen serginin açılışına Tuşba Belediye Başkanı Fevzi Özgökçe, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Gıyasettin Subay, TÜBİTAK Bölge Koordinatörü Prof. Dr. Cemil Tunç, bazı kurum amirleri, öğretmen ve öğrenciler katıldı.

Van İl Milli Eğitim Müdürlüğü Strateji Bölümü Araştırma ve Geliştirme (AR-GE) Koordinatörü Garip Kızılkaya’nın projeler hakkında kısa bir bilgilendirmede bulunmasının ardından serginin açılış kurdelesi protokol tarafından kesildi. 65 projenin yer aldığı stantları tek tek gezen protokol, öğrencilerden bilgiler aldı. Stantları gezdikten sonra bir değerlendirme açıklamasında bulunan Tuşba Belediye Başkanı Doç. Dr. Fevzi Özgökçe, özellikle öğrencilerin gözündeki parıltıyı gördüklerini ve mutlu olduklarını belirterek, “Bu gençlerin, bu beyinlerin, Allah’ın izniyle gelecek adına yeni projelerle, yeni imzalarla birçok ili teşvik ve birçok ilin gelişmenin öncüsü olabilecek kapasitede olabildiklerini gördük. Özellikle bölgemizde bu tip çalışmaların ilk ve ortaöğretim ile özelikle üst kademelerde proje yarışmasıyla öğrencilerimizin proje hazırlama ve bu memlekette bazı sorunlara çözüm ve kapasitelerini geliştirme, en önemlisi de memleketimizde mevcut olan değerlerin katma değer haline nasıl getirebiliriz, ekonomiye nasıl katabiliriz ve bu genç beyinler bilime, sanayiye, teknolojiye ve özellikle kendi sosyal hayatında nasıl bir değişiklik yapabilirler, bunun imzalarını burada gördük. Bunun için emeği geçen tüm gençlerimizi canı gönülden tebrik ediyoruz” dedi.

Bu Benim Eserim Projesi Van Koordinatörü Nurcan Alpaslan ise, üç gün boyunca açık olacak olan sergide 65 projenin sergilendiğini belirterek, “Van ile birlikte toplam 8 ilin projeleri sergilenmek üzere geldi. Burada sergilenen 65 projemizin arasından 7 proje, nisan ayı içerisinde Ankara’da yapılacak olan bölge sergisine gitmeye hak kazanacaktır” ifadelerini kullandı.
Kaynak: İHA