Erdem Açıklaması

AK Parti Aydın Milletvekili Mehmet Erdem, Aydın’daki sonuçların kendileri açısından üzücü olduğunu belirterek, “Seçimde kaybeden Aydın oldu” dedi.

Erdem Açıklaması

30 Mart 2014 Yerel Seçimlerinin AK Parti'nin zaferi ile sonuçlandığına işaret eden Mehmet Erdem, “Aziz milletimizin Sayın Başbakanımıza olan sevgisi ve AK Parti kadrolarına olan güveni sonucu zafere ulaşılmıştır. 30 Mart günü AK Parti'den öteye aziz milletimiz kazanmıştır. 30 Mart'ta CHP-MHP-Pensilvanya koalisyonu kaybetmiştir. Türkiye üzerine senaryo yazan okyanus ötesi güçler ve yerli taşeronları kaybetmiştir. Türkiye’yi ekonomik olarak çökertmek isteyenler kaybetmiştir. Türkiye'nin yükselişini önlemek isteyenler kaybetmiştir. AK Parti Türkiye'nin 7 coğrafi bölgesinin 6'sında birinci parti oldu. Sadece Ege Bölgesi'nde 2.parti oldu. AK Parti 81 ilimizde oy alabilen tek partidir” diye konuştu.

EGE’DEKİ SONUÇLAR ANALİZ EDİLECEK
Ege Bölgesi'ndeki sonuçların Ak Parti Genel Merkezi tarafından en ayrıntılı bir şekilde analiz edeceğini kaydeden Erdem, “AK Parti Genel Merkezi geleceğe yönelik alınması gereken tedbirleri bütün boyutlarıyla alacaktır. Bu günden sonra bize düşen görev Türkiye'de kutuplaşmayı, gerilimi azaltmak ve toplumun tüm kesimlerinin taleplerine cevap verecek demokratik adımları atabilmektir. AK Parti'ye oy veren veya vermeyen herkesi kucaklamak ve isteklerine kulak vermek önemlidir. Türkiye’nin demokrasi ve özgürlük standartlarını yükseltmek hedefimizdir. İzmir'de Sayın Binali Yıldırım, Aydın'da Sayın Mustafa Savaş kazanamadı. Ama kaybeden İzmir ve Aydın olmuştur. İzmir ve Aydın yerel kalkınmada fırsatı kaçırmıştır. Aydın’daki sonuçlar bizim açımızdan üzücü olmuştur. Bu sonuçları kendi birimlerimizde en ayrıntılı bir şekilde değerlendireceğiz. Ak Parti Genel Merkez Teşkilatımız da Aydın ile ilgili ayrıntılı incelemeyi en iyi şekilde yapacaktır. İncelemelerin sonucunda gerekli adımlar mutlaka atılacaktır” diye konuştu.

Aydın'da bazı ilçelerde seçim kurullarına itirazların henüz sonuçlanmadığına değinen Erdem, “İtirazlar sonuçlandığında tablo net ortaya çıkacaktır. Tüm kazananları tebrik ediyorum ve Aydın'a hizmet etmelerinde başarılar diliyorum. Ancak Büyükşehir Meclisindeki ve İlçelerin genelindeki tablo Aydın için istikrarsız bir yerel yönetim dönemini göstermektedir. 2009 yerel seçiminden sonra olduğu gibi Aydın'da yine CHP-MHP koalisyonu olacak mı? 2009'dan bugüne geldiğimiz noktada ortaya çıkan sonuç MHP'nin CHP'ye verdiği desteğin neticesidir. Aydın Belediye Meclisinde CHP, MHP sayesinde dikensiz gül bahçesinde gibi hareket etmiştir. 30 Mart yaklaşırken MHP muhalefet yapmaya çalışmış fakat iş işten geçmiştir. Bundan sonraki süreçte Büyükşehir Meclisi'nde şahsi görüşüme göre AK Parti grubu sorumlu muhalefet anlayışı ile hareket etmelidir. Aydın AK Parti Teşkilatlarında tüm gücünü kullanarak çalışan, emeğini ortaya koyan, fedakarlık yapan gönüldaşlarımızı kutluyorum. Bununla birlikte gücünü ve desteğini yeterince vermeyenleri, sadece şahsi hesapları ile hareket ederek partimize katkı sunmayanları tarih asla affetmeyecektir. Ak Parti'ye destek ve oy veren tüm hemşerilerimize şükranlarımı sunuyorum” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA