Kaş'ta Halil Kocaer Dönemi Resmen Başladı

Antalya'nın Kaş ilçesinde seçimi kazanan eski belediye başkanı AK Parti adayı Halil Kocaer, 5 yıl aradan sonra yeniden Kaş belediyesini devraldı.

Kaş'ta Halil Kocaer Dönemi Resmen Başladı

Kaş’ta kıran kırana geçen seçim sürecinde, güçlü rakiplerini geride bırakarak bir kez daha başkanlık görevine gelen Kocaer, düzenlenen törenle CHP'li Belediye Başkanı Abdullah Gültekin'den görevi devraldı.

Kaş İlçe Seçim Kurulu'nda mazbatalarını alan Ak Parti'li Halil Kocaer ve meclis üyesi adayları, Antalya Milletvekili Hüseyin Samani'nin katıldığı devir teslim töreninde, coşku içerisinde olan yüzlerce vatandaşlarla bir araya geldi.

Törende bir konuşma yapan Kaş eski Belediye Başkanı Abdullah Gültekin, görev yaptığı 5 yıl boyunca parti gözetmeksizin tüm vatandaşlara eşit şekilde hizmet etmeye çalıştığını söyledi.

“Alnımızın akıyla görevi yeni başkanımıza teslim ediyoruz” diyen Gültekin, yeni Başkan Kocaer’e başarı temennisinde bulundu.

Gültekin’in ardından kürsüye gelen Kaş’ın yeni Belediye Başkanı Halil Kocaer, centilmence geçen seçimde kazanının demokrasi ve Kaş olduğunu söyledi.

Yeni Büyükşehir Kanunu ile birlikte 5 belde ve 48 köye hizmet edeceklerine dikkat çeken Kocaer, "2009 yerel seçimleri ilçe ve belde belediyeleri için yapılmıştı. Yeni Büyükşehir Kanunu ile sınırlarımız artık Saklıkent'ten Ayıvelilere, Sıçak Yaylası’ndan Ak Dağlara kadar genişledi. Eşit ve adil bir şekilde Kaş'a hizmet etmek için uğraşacağız. Siz değerli halkımıza bu kutsal göreve yeniden bizleri layık gördüğünüz için şükranlarımı sunuyorum" diye konuştu.

Son olarak kürsüye gelen Ak Parti Antalya Milletvekili Hüseyin Samani ise, demokrasi adına güzel bir güne şahit olduklarını söyledi.

Samani yeni başkan Kocaer ile birlikte ilçenin her noktasına hizmet taşıyarak Kaş’ı en iyi şekilde kalkındıracaklarını vurguladı.

Konuşmalarının ardından dualar eşliğinde belediye binasına giren yeni başkan Halil Kocaer, makam koltuğuna oturarak basın mensuplarına poz verdi.
Kaynak: İHA