Nurhak’ta Hasar Tespiti Yapıldı

30 Mart 2014 günü yaşanan fırtınanın ardından Nurhak ilçe merkezi ve köylerde meydana gelen hasarın ardından, Kahramanmaraş Valiliği Afet Acil Durum Müdürlüğü tarafından hasar tespit çalışması yapıldı.

Nurhak’ta Hasar Tespiti Yapıldı

30 Mart 2014 tarihinde sabahın erken saatlerinde başlayan ve gün boyu devam eden şiddetli fırtına ilçede büyük hasara neden oldu.

Afet neticesinde çok sayıda ev, iş yeri, resmi binalar, araçlar ve tarım ürünlerinde maddi hasar meydana gelirken, bunların büyük çoğunluğu çatıların uçması ve duvarların yıkılması şeklinde oldu. Fırtınada enerji nakil hatları, elektrik şebekesi ve telekominikasyon alt yapısı ciddi manada hasar gördü.

Kahramanmaraş Valiliği Afet Acil Durum Müdürlüğü tarafından ilçe genelinde hasar tespit çalışmaları yapılırken, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfında da kriz masası oluşturuldu.

Afet sonrası zarar gören aileleri ilçe genelinde ziyaret etmek suretiyle geçmiş olsun temennisinde bulunan Kaymakam Murtaza Dayanç, yaptığı açıklamada, şunları söyledi:
“Daha önce benzeri yaşanmayan bu afet neticesinde ilçe genelinde ciddi manada maddi hasar söz konusu oldu. Ancak, can kaybının yaşanmaması tek tesellimiz oldu. Yaraların tez elden sarılması amacıyla çalışmalarımız sürüyor. İlçenin büyük bir kısmına hala elektrik verilemiyor. İlgili kurumlar tarafından çalışmalar aralıksız olarak devam ediyor.”
Kaynak: İHA