Kura İle Belediye Başkanı Olan Murat Uray Mazbatasını Aldı

Kars'ın Susuz İlçe Belediye Başkanlığı seçimlerinde DSP ile AK Parti adaylarının oyları eşit çıkınca çekilen kurayla Belediye Başkanı olan AK Partili Murat Uray, bugün mazbatasını aldı.

Kura İle Belediye Başkanı Olan Murat Uray Mazbatasını Aldı

30 Mart yerel seçimlerde Susuz İlçe Belediye Başkanlığı için yarışan AK Parti'den Murat Uray ile DSP'den Oğuz Yantemur, 397'şer oy almıştı. Susuz İlçe Seçim Kurulu tarafından oylar yeniden sayılmış ve sonuç değişmemişti. Bunun üzerine Seçim Kurulu bugün ilçede belediye başkanını belirlemek için 7 kişilik bir kurul oluşturarak, başkan adaylarının da onayı ile Susuz hakimi Miyaser Karagöz, bir torba içerisine atılan iki isimden birini çekmiş, çekilen kurada AK Partili aday Murat Uray kazanmıştı. AK Partili aday Murat Uray, Kars Seçim Kurulu’na gelerek mazbatasını aldı. Mazbatasını alan Uray, CHP’li Belediye başkanından görevi devralarak yeni görevine başlayacak.

Adliye binası çıkışında gazetecilere açıklama yapan AK Partili Murat Uray, “Susuz haklı için hayırlı olsun. Yeni bir dönem başlıyor. Susuz’a hizmetlerimizle yenilikler katacağımıza inanıyoruz. Zaten onun için aday olmuştuk. Susuz için hayırlı olsun” dedi.

Uray, “Biraz ilginç oldu ama hak eden taraf bizdik. İptal olan oyda en fazla bizimdi. Hak edende bizdik ona inanıyorduk. Allah’ın takdiri idi böyle oldu memnunuz. Kendileri kurayı kabul etmişlerdi. Kurayı isteyen karşı taraftı. Şimdi de itiraz ediyorlarsa ona diyecek sözümüz yok” diye konuştu.

DSP'li Oğuz Yantemur, itiraz dilekçesi vererek oyların yeniden sayılması istedi. Öte yandan kura çekiminde Yantemur’un yakını kalp krizi geçirerek hastaneye kaldırılmıştı.
Kaynak: İHA