Yasin Aktay'dan cemaat hakkında çarpıcı iddialar

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yasin Aktay'dan Güneydoğu'da hizmet hareketinin oylarının hangi partiye gittiğine dair canlı yayında çarpıcı iddialar...

Yasin Aktay'dan cemaat hakkında çarpıcı iddialar
Beyaz TV ekranlarında yayınlanan Ferda Yıldırım'ın moderatörlüğünü yaptığı Basın Kulisi isimli tartışma programının bu haftaki konukları Yasin Aktay, Ömer Şahin, Deniz Güçer ve Serkan Demirtaş oldu.

Programın konuklarından AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yasin Aktay Hizmet Hareketi ile ilgili çarpıcı iddialarda bulundu…

Hizmet hareketi mensuplarının'Güneydoğu'da AK Parti'nin karşısında 2. parti kim ise ona oy vermek' prensibiyle kampanya yürüttüğünü söyleyen Yasin Aktay, Cemaat'in Güneydoğu'da AK Parti karşısında BDP'ye oy verdiğini iddia etti.

Hizmet hareketi ile ilgili çarpıcı açıklamalarda bulunan Yasin Aktay şu açıklamalarda bulundu:

‘Paralel yapıyla ilişkisi olan insanlar sandık kuruluna seçildi'

Hiçbir siyasi partiyle alakası olmayan birileri üzerlerine vazife haline getirmiş, sandıklara başkan yazılmış, müşahit yazılmış. Kitlesel halde bu tür faaliyetler olmuş. 1 milyon 700 bin geçersiz sayılmış oy pusulası var şuanda. Geçersiz sayılmış pusulaların yüzde 80'i AK Parti oyudur. Paralel yapıyla ilişkisi olan insanlar sandık kuruluna seçilerek AK Parti karşısında işletilen kampanya niteliğinde hareket ettiler.

‘Hizmet hareketi Güneydoğu'da BDP'ye oy verdi'

Güneydoğu'da AK Parti'nin karşısında 2. parti kim ise' diye bir prensip ortaya koyduğunuz zaman ortaya bu BDP bile olsa gidip BDP'ye oy vermek. Bu mesela Cemaat'in her yerde yaptığı şeydir. Gittiler BDP'ye oy verdiler bunu biliyoruz.

Senin BDP ile bu kadar yakınlığın nereden ileri geliyor? Sen ki AK Parti'yi osso sürecinde teröre taviz veriyor olmakla suçlayan bir yapıydın şimdi gidiyorsun BDP'ye oy veriyorsun. Bütün yapıyı organize ederek seferberlik ilan ediyorsun. Güneydoğu'da bütün elemanlarına BDP'ye oy verdirttiler. Buna rağmen AKP oylarını Güneydoğu'da arttırdı.

‘AKP kaybetsin diye BDP'ye oy verdiler'

Sırf AK Parti kaybetsin diye BDP'ye oy verdiler. Bu bile siyasi karardır, tercihtir. Ama ben bu siyasi tercihi halka şikâyet ederim. Derim, “Bak bu arkadaşlar böyle tutarsız”. Bu bir suç değildir  ama suç olan şey sandık başlarında işlenen bu kampanyaların zaman zaman sandıklara şaibeler getirecek sonuçlara yol açmasıdır. Eğer şaibe ise bizim itham edecek daha çok sebebimiz var.