Yaşar Üniversitesinin 13. Kuruluş Yıl Dönümü

Yaşar Üniversitesinin 13. kuruluş yıl dönümü nedeniyle tören düzenlendi.

Rektör Prof. Dr. Murat Barkan, Selçuk Yaşar Kampüsü Konferans Salonu'nda düzenlenen törende, üniversitenin sahip olduğu bilim, birlik ve başarı değerleri ışığında geliştirdiği çalışma azminin, köklü üniversitelerle etik ilkelere dayalı rekabetten kendilerini uzaklaştırmadığını söyledi.

"Köklü dünya ve Türkiye üniversiteleri ile karşılaştırıldığında göreli olarak bu 13 yıl, kısa olarak görülebilir. Aradaki farkı her şeye rağmen daha çok çalışarak kapamayı hedef edindik" görüşünü dile getiren Barkan, "Enerjisini mutluluktan alan, faydalı, az konuşan, çok çözüm üreten üniversite yolundayız. Aşama aşama da olsa öncelikle İzmir'deki kurumların üniversitemizden her geçen gün daha fazla talepkar olması, bizi mutlu ediyor. Koşmayı, yürümeye her zaman tercih ettik. Zor olan, bizi her zaman çekti. Mutlu yorgunlukları çok seviyoruz" diye konuştu.

Prof. Dr. Barkan, bu yıl 5 bin 722 olan öğrenci sayısının gelecek yıl 6 bini geçeceğine değinerek, üniversitede 38 ülkeden uluslararası öğrencinin eğitim aldığını, 37 uluslararası akademik personelin de görev yaptığını kaydetti.

Yaşar Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Ahmet Yiğitbaşı da bilim, birlik ve başarı ilkesiyle ilerledikleri yolculukta 13 yılı geride bırakmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirterek, "Böyle rekabetçi bir ortamda fark yaratabilmemiz için farklı donanım ve niteliklere sahip bir üniversite olmamız gerekiyor. Bu bilinç doğrultusunda stratejilerimizi belirledik ve sürekli güncelledik" dedi.

Yiğitbaşı, analitik düşünebilen, sadece kendilerine değil, içinde yaşadıkları topluma da değer katmayı hedefleyen, sosyal sorumluluk sahibi, aydın öğrenciler yetiştirmek için en elverişli eğitim atmosferini yaratmayı hedeflediklerini vurgulayarak, yatırımları bu hedef doğrultusunda hayata geçirdiklerini anlattı.
Törende, Sanat ve Tasarım Fakültesi Müzik Bölümü öğrencileri dinleti sundu, 5 ve 10'uncu hizmet yılını dolduranlar akademisyenlere ve idari personellere "Hizmet Onurlandırma Ödülü", başarılı personele de "Bilim, Birlik, Başarı Ödülü" verildi.

Törene, Vali Yardımcısı Mustafa Harput, Hava Eğitim Komutanı Korgeneral Mehmet Çetin de katıldı.

Kaynak: AA