Ordu'da Turizmi Geliştirme Toplantısı Yapıldı

Ordu'da turizmi geliştirme toplantısı yapıldı.

Vali Kenan Çiftçi başkanlığında Valilik salonunda yapılan toplantıya vali yardımcıları, kaymakamlar ile İl Kültür ve Turizm Müdürü Erkan Gülderen katıldı.

Ordu'da turizmin gelişmesi noktasında yapılacak çalışmaların ele alındığı toplantıda konuşan Vali Çiftçi, ilerleyen süreçte turizm alanında yüzlerce yeni proje hazırlayacaklarını söyledi.

Başarılı olacaklarına inandığını ifade eden Çiftçi, şöyle konuştu:
"Ordu'yu diğer iller ve ülkelerle kıyaslama yaptık. Bizim onlara göre üstün ve zayıf yanlarımız bulunuyor. İl genelinde 7 bin 500 yatak kapasitemiz var. Gelen turist sayısı 250 bin. Bu yataklar sadece 1 ay dolu, 11 ay boş kalıyor. Hiç yatırım yapmadan insanımızı eğiterek, sadece turizm yapılabilecek ve bundan para kazanılabileceğini göstererek, insanlarımıza turizmin ne olduğunu anlatarak, bazı köylerde de ekoturizmin uygulanması arzumuz. Kaymakamlarımız kendi ilçelerinde öğretmenlerin, imamların, muhtarların ve halkın desteğiyle bir köy bularak farklı anlatımlarla turizmin, eli, kolu olacaklar. Bizim bütün değerlerimizi anlatmak için tekrar turizm başlığı altında yüzlerce projenin çıkacağı bir işe daha başlıyoruz. Bu yeni çalışmayla turizm değerlerimizi ortaya çıkaracağız."
Toplantıda kaymakamlar ise kendi ilçeleriyle ilgili sunum yaptı.

Kaynak: AA