Gerze Horozu İslah Çalışmaları

Gerze Horozu Islah Çalışmaları kapsamında ıslah edilen ilk horoz olan ve Gerze horozunu temsil eden horozun öldüğü bildirildi.

Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Halil Karadeniz, 2010 yılından bu yana devam eden Gerze Horozu Islah Çalışmaları kapsamında geliştirilen ilk horozlarından Gerze horozunun ırk özelliklerini gösteren horozun üçüncü yaşında öldüğünü söyledi.

Karadeniz, "Ölüme sebep olan enfeksiyonlara karşı İlçe Müdürlüğü damızlık kümesinde antibiyotik ve dezenfeksiyon uygulamaları yapılmakta iken horoz ve 2 tavuk ölümü oldu. Bundan sonra ölüm olmaması için Veteriner Araştırma Enstitüsünden alınan rapor doğrultusunda hijyen, tedavi ve koruma çalışmaları devam edecektir" dedi.

Ölen horozun Sinop'un tanıtılması ile ilgili düzenlenen ulusal ve uluslararası tanıtma etkinliklerinde kullanıldığını ifade eden Karadeniz, "Gerze Horozu Islah Çalışmaları kapsamında bu zamana kadar 2 bin civarında tavuk ve horoz yetiştirilerek talep eden tüm vatandaşlarımıza dağıtımı yapıldı" diye konuştu.

Karadeniz, 2014 yılı Gerze Horozu Islah Çalışmalarının devam ettiğini, 20 Mayıs itibari ile 10 günlük civcivlerin dağıtımına başlayacaklarını kaydetti.

Kaynak: AA