Durağan Devlet Hastanesi Personeline Kkka Hastalığı Semineri

Durağan Devlet Hastanesi personeline Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) Hastalığı ile ilgili seminer verildi.

Dahiliye Uzmanı Hakan Kalyon'un verdiği seminerde personele KKKA Hastalığı şüphesi ile hastaneye gelen vatandaşların takibinde yapılması gereken işlemler, korunma yolları anlatıldı.
KKKA Hastalığının yaz mevsiminde, özellikle havaların ısınmasını takip eden mayıs ayı itibariyle başlayıp ağustos ayı sonuna kadar görüldüğünü bu zamanların kenelerin en aktif olduğu dönemler olduğunu belirten Kalyon, vatandaşların almaları gereken önlemleri ise şöyle sıraladı:
"Bu dönemde tarla, piknik gibi yerlerden eve dönüldüğünde kendi vücudunuzu ve çocuklarınızın vücudunu, özellikle kulak arkası, koltuk altları, kasıklar ve diz arkası, kontrol ederek kene olup olmadığına bakını, kene tutulması tespit ederseniz pens veya eldiven, kene kartı gibi bariyerleri kullanarak çıkartınız. Eğer çıkartamıyorsanız mutlaka sağlık kuruluşuna gidiniz. Keneyi çıplak elle öldürmeyiniz ve üzerine sigara basmayınız ve kolonya dökmeyiniz. Kene tutunmasından sonra 10 gün içinde halsizlik, ateş, baş ağrısı, kas ağrısı, kırgınlık, belirgin iştahsızlık, bulantı, kusma, karın ağrısı, ishal ve kanama gibi belirtiler ortaya çıktığında sağlık kuruluşuna başvurunuz."
Kaynak: AA